Genomineerde sportdames bekendgemaakt

Sport

Voor sporters breekt een spannende tijd aan. Onlangs nomineerde Gemeente Westland drie teams, drie heren, drie dames en drie talenten die kans maken op de Sportprijzen 2013. Deze prijzen worden op donderdag 19 december, tijdens het Westlands Sportgala in de Van der Voort-hal in Kwintsheul, uitgereikt. Wie genomineerd zijn, is nog geheim. Het Hele Westland mag iedere week de drie genomineerden voor een bepaalde categorie bekend maken. Het weekend daarop is op de WOS te zien hoe de sporters met camera worden verrast met hun nominatie. De uitzendingen zijn van vrijdag 19.00 uur tot maandag 19.00 uur te zien. Deze week wordt de genomineerde sportdames bekend gemaakt.

Tineke Brouwer
De 60-jarige Tineke Brouwer uit Monster is genomineerd voor de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’ voor haar prestaties in de zwemsport. “Ik vind het een leuke beloning als sporter, maar had dit echt nooit verwacht!” In mei van dit jaar werd Brouwer tijdens het Open Nederlandse Master Kampioenschappen in Eindhoven tweemaal Nederlands kampioen. Ze werd eerste op zowel de honderd als de vijftig meter rugslag. Daarnaast werd ze derde op de vijftig meter vrije slag en derde op de honderd meter vrije slag. “Natuurlijk ben ik op alle prestaties even trots, maar het blijft bijzonder om twee gouden medailles te winnen op het NK. Mijn zevende plaats  op het EK is misschien iets minder aansprekend, maar in mijn geval wel een bijzondere prestatie, gezien het deelnemersveld. Ik hoop dat de jury mij ziet als een inspiratiebron voor sporters van mijn leeftijd. Ik ben veertig jaar na mijn zwemcarrière in mijn jeugd weer begonnen met de wedstrijdsport. Mijn trainers Huub, Gerda en Rob van ZV Westland en natuurlijk het Mastergroepje is een stimulans voor mij en ze hebben zeker bijgedragen bij mijn individuele prestaties. Maar het belangrijkste is dat ik er lol in blijf hebben!”

Kelly Vollebregt
Voor handbalster Kelly Vollebregt is de nominatie de afsluiting van een jaar vol prijzen. “Ik werd elke keer weer verrast door allerlei prijzen die ik won!”, vertelt de 18-jarige Wateringse. “Ook deze nominatie heb ik totaal niet zien aankomen, maar ik vind het echt een enorme eer!” Kelly Vollebregt speelt in Jong Oranje en in de hoogste Duitse competitie, werd dit jaar door het Nederlands Handbal Verbond uitgeroepen ben tot Talent van het Jaar in de Nederlandse Eredivisie en ook ook tot beste rechterhoek van het Europees Kampioenschap. “Waarom in de Westlandse Sportvrouw van het Jaar zou moeten zijn? Dat is moeilijk om van mezelf te zeggen. Ik handbal al vanaf mijn zevende bij Quintus. Na mijn eerste jeugd EK ben ik op 16-jarige leeftijd naar de Handbal Academie op Papendal gegaan. In het weekend de training en wedstrijden bij Quintus om op zondagavond weer richting Papendal af te reizen. Tijdens de schoolvakanties speelde ik vaak toernooien zoals een kwalificatie, een EK of een WK. Mooie ervaringen, maar ik hield weinig tijd over voor de leuke dingen. Al mijn opofferingen zijn dit dubbel en dwars waard geweest en ik wil alle mensen die me altijd goed hebben begeleid enorm bedanken!”

Mandy Mulder
De Poeldijkse Mandy Mulder heeft afgelopen jaar goed gepresteerd op het Europese kampioenschap zeilen. De 26-jarige werd mede daardoor genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar. “Ik vind het heel erg leuk om genomineerd te zijn”, aldus Mandy Mulder. “Ik zie het als blijk van waardering voor mijn harde werken van het afgelopen jaar. Terugblikkend op 2013 ben ik het meest trots op de Europese titel die we dit jaar hebben gepakt. Het Europees Kampioenschap was het eerste evenement dat ik samen met Coen de Koning, mijn nieuwe teamgenoot, heb gevaren. Het was supergaaf om meteen die eerste samenwerking te bekronen met de Europese titel. Ik heb gedurende het jaar 2013 een aantal mooie prestaties neergezet in de nieuwe Olympische zeilboot de Nacra 17. Voor mij was het mijn eerste jaar in een catamaran. De allereerste wedstrijden die we in deze boot hebben gevaren in Palma de Mallorca wisten we meteen te winnen. We hebben het jaar heel mooi kunnen afsluiten.” Als Mandy Sportvrouw van het Jaar wordt, wordt dat groots gevierd. “Ik ben bijna klaar met mijn bachelor Psychologie die ik altijd naast mijn fulltime zeilprogramma heb gedaan, dus als ik win, ga ik een groot feest geven!”