Hookers schrijven geschiedenis in Zeebrugge

Sport

De spelers van Rugbyclub The Hookers hebben vorige week een prestatie van formaat geleverd op het Vlaams Beach rugbytoernooi in Zeebrugge, georganiseerd door de Belgische rugbybond. Beach wedstrijden zijn een stuk intensiever dan de reguliere wedstrijden een beach wedstrijd wordt gespeeld met 5 tegen 5 met 7 wissels en de wedstrijden duren 2 keer 5 minuten.

Jaarlijks bezoeken beach rugby clubs uit Europa dit evenement., zo ook The Hookers uit Hoek van Holland. Vrijdags arriveerden The Hookers en zaterdag werden de eerste vier wedstrijden overtuigend gewonnen. The Hookers hadden in die vier wedstrijden zoveel try’s gemaakt dat zij op dat moment toen zelfs het best scorende team van het toernooi waren. Daags daarna traden de spelers als poulewinnaar aan tegen de andere poulewinnaars. In de selectie van The Hookers bevinden zich een aantal nieuwkomers uit het Westland te weten Daniel van Waas, Barry Roijen en Colin van der Hoeven. Deze jongens deden het buitengewoon goed als stranddebutanten. Ook waren de kiwi’s Reyne Volavola en Adam Goldsworthy weer overgevlogen vanuit Nieuw-Zeeland om The Hookers bij te staan. Daar dit spel geen scrums en line-outs kent is het een snelle variant van rugby. Heel veel tacklewerk en fysiek vraagt dit spel zeer veel van de mannen.

Zondag was de eerste wedstrijd tegen de The Sand Devils (België) en deze werd wederom royaal gewonnen. De 2e wedstrijd kregen The Hookers iets meer tegenstand maar werd ook overtuigend gewonnen. Een zinderende halve finale volgde tegen de kampioen van 2011, de Ghent Magnets, een Belgisch gelegenheidsteam. Bij de stand van 3-3 aan het begin van de 2e helft werd een speler van The Hookers voor 2 minuten uit het veld gestuurd. Met een man minder in het veld wisten The Hookers toch te scoren, 4-3. Echter de Ghent Magnets gaven zich niet gewonnen en scoorden: 4-4. Het fluitsignaal klonk. De golden score moest een winnaar leveren. The Hookers gingen direct weer vol in de aanval en de beslissende try viel! De Westlandse mannen stonden in de finale.

De finale moest uiteindelijk tegen de Pacific Islands Wasps gespeeld worden. Om The Hookers te imponeren deden de Wasps de traditionele Haka (een oorlogsdans) voordat de wedstrijd begon. De felheid waarmee The Hookers de Pacific boys te lijf gingen was onthutsend. Al snel kwamen zij op voorsprong maar de mannen uit de stille Zuidzee maakten de score al snel gelijk. In deze storm kwam het nu echt op karakter en strijd aan. Het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid waren bijzonder. The Hookers gaven de voorsprong niet meer uit handen en werden daarmee de onverwachte kampioen van dit toernooi. De einduitslag werd 4-1. Na afloop klonk het clublied van The Hookers luid door de feesttent en dit maakte een diepe indruk op de ca. 1000 aanwezige toeschouwers. Hierna mocht captain Duncan Jansen met assistent Rein Mostert en coach Hans Krommenhoek de kampioenstrofee in ontvangst nemen. Aan de trofee was een geldprijs van € 1000,- gekoppeld. Coach Hans Krommenhoek en assistent-coach Bob van den Burg konden zeer tevreden terug kijken op dit toernooi. “Wat normaal net niet lukte op Ameland is nu wel gelukt om eindelijk geen 2e maar 1e te worden. Een zeer knappe prestatie van dit jonge team.” Na terugkomst in Hoek van Holland was er zondagavond een ontvangst bij hoofdsponsor Beachclub Royal. De uitgehongerde mannen werden hier rijkelijk voorzien van eten en drank.

Op 14 juli gaat de Beachrugby selectie van 12 man naar Italië. Hier zullen zij net als in 2011 in Lignano deelnemen aan het prestigieuze beachrugbytoernooi. Meer informatie over The Hookers is te vinden op www.thehookers.nl.