Maranto’s organiseren twirl- en majorettenconcours

Sport

Zaterdag 16 juni organiseert Twirl en Show Dance Vereniging The Maranto’s uit Ter Heijde aan Zee voor de negende keer haar twirl- en majoretten concours. Ook deze keer komen de deelnemers uit diverse windstreken van ons land. The Maranto’s organiseren dit concours onder auspiciën van de National Baton Twirling Associaton (N.B.T.A.) Nederland.

De meisjes en jongens strijden voor een promotie en plaatsing voor de Nederlands Kampioenschappen. De deelnemers presenteren hiervoor hun routines aan de jury. De routines welke worden uitgevoerd kan je vergelijken met ritmische gymnastiek maar dan met een baton (majorettenstok). Omdat de majoretten en twirlsters met een baton werken is dit moeilijker als de ritmische gymnastiek.

Naast dat het moeilijk is, is het ook zeer goed voor al je lichaamsgewrichten omdat je al je gewrichten gebruikt in de majorette- en twirlsport. De zaal gaat open om 9:00 uur en de aanvang van de wedstrijd is 9:30 uur. De toegangsprijs is € 4,50 en kinderen t/m 12 jaar € 2,00. Dit concours wordt gehouden in De Westlandhal aan de Spinel 4 te ’s Gravenzande. Meer informatie over The Maranto’s: www.themarantos.nl of info.marantos@gmail.com