VELO dames handbal ongeslagen kampioen

Zaterdagavond stond in de Regioklasse D de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma. De nummer 2, HVBS uit Bunschoten Spakenburg ontving koploper VELO. De dames uit Wateringen gingen de wedstrijd in met 6 punten voorsprong en wisten dat bij winst het kampioenschap zeker was. door: Hans Boeters De mogelijkheid dat de VELO-dames kampioen konden worden was ook bij de Wateringse aanhang bekend: maar liefst drie bussen had VELO ingezet om publiek te vervoeren. Tientallen andere supporters zijn nog met auto´s naar Spakenburg afgereisd. In een sfeervolle hal startte om 20.15 een zenuwslopende wedstrijd. VELO kon, evenals HVBS geen vuist maken. Beide ploegen gaven elkaar niets cadeau. Pas in de negende minuut scoorde Patricia Zwinkels voor VELO het eerste doelpunt en bracht de achterstand terug naar 2-1. HVBS wist uit te lopen naar 4-1. Anita Spruijt en Kelly Zwinkels brachten VELO weer wat dichterbij. Over en weer werd er gescoord. VELO kwam pas op slag van rust voor het eerst op voorsprong 9-10. Direct na rust vergrootte Spruijt de voorsprong, maar VELO kon niet doordrukken. Het publiek heeft de gehele tweede helft de adem in moeten houden, er kon van alles gebeuren. Het zou toch niet waar zijn dat HVBS de punten zou pakken? Het kampioenschap zou dan ongetwijfeld twee weken later gevierd kunnen worden, maar toch. HVBS wist uit te lopen tot 16-14 (10 minuten tweede helft). Via Sabrina van der Goes, Patricia Zwinkels en Shirley Koremans kwam VELO weer op voorsprong. Daarna weer HVBS (18-17 en 19-18). Na de benutte pingel van Koremans (19-19) is VELO niet meer op achterstand gekomen. Via Spuijt en wederom een 7-meter van Koremans durfde het Wateringse publiek weer aan een feestje te denken (20-22). HVBS gaf zich echter nog steeds niet gewonnen en kwam in de 28ste minuut weer op 21-22. In de laatste minuut scoorde Spruijt nogmaals en kon het uitzinnige publiek een begin gaan maken aan een mooi feest. De ploeg onder leiding van de rustige Paul van Dijk (niet gek te krijgen aan de kant), promoveert met deze zege weer naar de Hoofdklasse. Hieruit zijn ze na drie seizoenen vorig jaar gedegradeerd. VELO zal het volgend jaar moeten doen zonder keepster Natasja van Kleef en opbouwster Marloes van der Valk. Zij hebben aangegeven hun handbalcarriere af te sluiten.