Publiek getrakteerd op schitterend Hoeks rugby

Het Hoekse rugbybolwerk heeft na de wedstrijd tegen Utrecht behoorlijk wat tegenslagen te verduren gehad. Captain Bas Krommenhoek kreeg afgelopen week te horen dat hij voor de komende 12 competitiewedstrijden geschorst is. Kiwi Reyne Volavola kreeg 2 wedstrijden schorsing. Ook gebroeders Mostert konden afgelopen zaterdag niet aantreden. Rein ivm een hamstringblessure. Thijs brak tijdens de training zijn hand. Beide centers zullen waarschijnlijk pas in 2012 weer speelfit zijn. Ramaker moest afgelopen zaterdag dus creatief zijn om tegenstander ’t Gooi thuis te kunnen verslaan. ’t Gooi staat momenteel nummer 2 in de Ereklasse. In oktober verloor het Hoekse 15-tal met redelijke marge van deze geduchte tegenstander. Dit keer dus zaak om alles uit de kast te halen. Het gemis van vier basisspelersbij The Hookers moet op dit niveau goed opgevangen kunnen worden. Clinton Jansen en Daniel van Waas lieten afgelopen zaterdag dan ook goed zien dat dit geen probleem is. Met een mooie break beukte Daniel al na enkele minuten door de verdediging van ’t Gooi, waardoor vanaf het begin duidelijk was dat ook ’t Gooi flink aan de bak moest. Ondanks een vroege penalty voor ’t Gooi,  welke ook direct werd benut, was het eigenlijk voornamelijk het Hoekse team dat mooie aanvallen lanceerde. De voorwaartsen zorgden voor goede snelle ballen, waarbij ook de zogenaamde ‘setpieces’ (scrums en line-outs) redelijk werden gecontroleerd. Uiteindelijk leidde de pressie op de helft van ‘t Gooi tot 2 penalties, waarbij voor de kick op de palen werd gekozen. Simon Bosgieter nam hierbij de verantwoordelijkheid van de kicks op zich. Er werd 1 penalty benut, waarna de teller na 30 minuten op 3-3 stond. Vlak voor rust wist ’t Gooi nog enkele goede aanvallen op te zetten. 5 minuten lang werd de verdediging van The Hookers op eigen trylijn onder druk gezet. Uiteindelijk kreeg ’t Gooi het toch voor elkaar om de trylijn te passeren en de 1e try van de wedstrijd te scoren. The Hookers waren ondanks deze try tegen zeker niet het mindere team. Ook in de 2e helft werd het publiek getrakteerd op veel actie. Jessy Mc Donald en Duncan Jansen zorgden er onder andere voor dat ook de zware ervaren mannen van ’t Gooi terug werden gezet door middel van harde solide tackles. Ondanks dat de verdediging van The Hookers goed georganiseerd was, wist ’t Gooi verschillende keren dicht bij de trylijn te komen. Door middel van een penalty op de palen wist ’t Gooi de marge uit te breiden naar 3-11. Na deze tegenscore bleef het jonge team van The Hookers verschillende keren goed pressie zetten op de helft van ’t Gooi. Captain van The Hookers Raymond den Engelsman strandde hierbij nog enkele centimeters voor de Gooische trylijn. The Hookers kregen het niet voor elkaar van deze kans gebruik te maken. ’t Gooi deed dit aan het einde van de wedstrijd wel. De flyhalf kickte hierbij de bal mooi achter de verdediging van de Hoekse rugbyers. Met deze score werd ook de einduitslag bepaald: 3-18. Ondanks deze nederlaag was coach Ramaker zeer tevreden over de prestatie van zijn team. Met deze speelstijl en inzet kijkt het management ook zeker uit naar de laatste wedstrijd van 2011. Deze wordt volgende week gespeeld in Amersfoort tegen Eemland.Ingezonden sportbericht door rugbyvereniging The Hookers uit Hoek van Holland.