Kandidaten gezocht voor Westlandse Sportprijzen

Sport
"De prijswinnaars van de Westlandse Sportprijzen 2016." (Foto: "Rolf van Koppen")

De gemeente Westland is op zoek naar kandidaten voor de Westlandse Sportprijzen die in januari worden uitgereikt. Iedereen die een sporter kent die een spraakmakende, bijzondere of uitmuntende sportprestatie heeft geleverd kan genomineerd worden. Dat kan tot 20 november via www.gemeentewestland.nl. De uitreiking van de prijzen is op 25 januari 2018 in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. De gemeente reikt dit jaar prijzen uit in zes categorieën: sporttalent, sportteam, sporters met een beperking, sportcoach, sportvrouw en sportman van het jaar 2017. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt aan de sportvrijwilliger van het jaar.

Aan de nominaties zijn bepaalde eisen verbonden. Zo moeten individuele sporters in de gemeente Westland wonen, ook houdt de jury de mogelijkheid om een uitzondering te maken als er ‘een duidelijk aantoonbare band met Westland’ is. Bij teamsporters moet het team deel uitmaken van een Westlandse vereniging en moet ten minste de helft van de spelers in Westland wonen. Sporttalenten komen in aanmerking indien ze jonger zijn dan 15 jaar. De periode waarover beoordeeld wordt loopt van december 2016 tot november 2017.

Uit alle aanmeldingen wordt voor elke categorie een drietal genomineerden voorgedragen aan de jury, die de uiteindelijke winnaars bepaalt.