"Vorig jaar werd de finale een Duits onderonsje met uiteindelijke winnaar Bayern M\u00fcnchen tegen Borussia Dortmund." (Foto: "Pieter Vermeer")

BOAL International U14 TournamentNòg meer topvoetbal in ‘s-Gravenzande

Sport

Komend weekend komt de wereldtop van het jeugdvoetbal naar FC ‘s-Gravenzande voor de zesde editie van het BOAL International U14 Tournament. Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus werken de jeugdspelers van clubs als Feyenoord, Ajax, PSV, ADO maar ook Southampton FC, Chelsea, Anderlecht, Club Brugge, Borussia Dortmund een toernooi af waar de echte liefhebbers de vingers bij aflikken.

Deze editie van het toernooi is extra interessant voor voetballiefhebbers. Waar voorgaande jaren ‘slechts’ zestien teams van internationale topclubs naar het Juliana Sportpark kwamen zijn dat er dit jaar maar liefst achttien. De toernooicommissie, bestaande uit Jan van der Deijl, Leo de Haan, Cees Molenaar, Eric Moraal, Ton van de Water, Patrick Lansbergen, Simon Zwijgers en Hans van der Struif, hebben weer een mooi deelnemersveld voor elkaar weten te boksen. Het gaat om: ADO Den Haag, AFC Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven, Sparta Rotterdam, FC ‘s-Gravenzande, Brøndby IF (DEN), FC Kopenhagen (DEN), Aberdeen FC (SCH), Consadole Sapporo (JAP), Budapast Honved FC (HON), Southampton FC (ENG), Chelsea (ENG), Stade Brestoit 29 (FRA), Anderlecht (BEL), Club Brugge (BEL) en Borussia Dortmund (DUI). Rode Ster Belgrado uit Servië heeft op het laatste moment afgezegd, maar met Bayer 04 Leverkusen (DUI) is een meer dan waardige vervanger gevonden. Winnaar van vorig jaar Bayern München doet dit jaar niet mee.

Trots

Coördinator Jan van der Deijl is trots op de groei die het toernooi heeft doorgemaakt. “Zes jaar geleden begonnen we, bij wijze van spreken, met niets. Nu zetten we ieder jaar een hoog aangeschreven toernooi neer waar de jeugdige wereldtop voetbalt. Het toernooi is voor FC ‘s-Gravenzande het absolute hoogtepunt van het jaar en het feit dat we onszelf ieder jaar overtreffen is iets we met z’n allen trots op mogen zijn.”

In de afgelopen zes jaar heeft het Westlandse BOAL International U14 Tournament ook internationaal naam voor zich gemaakt. “Clubs die één keer zijn geweest komen graag weer terug. Ze vinden het geweldig om hun jonge talenten te laten spelen tegen andere clubs van hun niveau. We krijgen ieder jaar weer meer aanmeldingen dan dat we ruimte hebben. Dat is moeilijk, want tegen sommige namen kùn je gewoon geen ‘nee’ zeggen. Daarom hebben we dit jaar eenmalig het deelnemersveld opgerekt van zestien naar achttien.” Dat betekent overigens niet dat er niets meer te wensen valt voor de ‘s-Gravenzandse club. “Geen zorgen; we hebben nog een aantal namen op ons verlanglijstje staan, hoor.”

Strak draaiboek

Drie dagen lang is er een vol programma met voetbalwedstrijden, lunch, openings- en sluitingsceremonie, vervoer van en naar de clublocaties en Schiphol, shuttlebusvervoer van hotel of gastgezinnen naar sportpark en vice versa, etc. “We hanteren een strak draaiboek”, aldus Jan van der Deijl. “Gedurende het weekend worden er 85 wedstrijden gespeeld. De teambegeleiders zorgen ervoor dat alles spelers en officials op het goede moment op het goede veld staan. Verder kunnen we rekenen op een leger van vrijwilligers die overal bij springen. Zij, en natuurlijk onze sponsoren, maken dit toernooi tot zo’n succes.

Finales

Het toernooi wordt vrijdagmiddag om 16.00 uur geopend met een wedstrijd waarbij FC ‘s-Gravenzande aantreedt tegen Ajax. Verdeeld over vijf velden worden er tot even voor 20.30 uur constant wedstrijden gespeeld. Zaterdag wordt gespeelt van 9.30 tot ongeveer 17.30 uur. Op zondag wordt weer om 9.30 uur gestart. Om 13.00 uur starten de kruisfinales en de daadwerkelijke finale van het BOAL U14 Tournament 2019 begint om 15:20. uur. De wedstrijden duren steeds 35 minuten, inclusief 5 minuten rust. Het volledige programma is te vinden via www.boalu14tournament.nl. Het BOAL International U14 Tournament wordt gehouden van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus op het sportpark van FC ‘s-Gravenzande aan de Koningin Julianaweg 154 in ‘s-Gravenzande. De toegang is gratis.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Twee gewonden na ongeval op Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk Video 18 uur geleden
Afbeelding
Fietsster gewond na aanrijding, automobilist rijdt door Galgeweg ‘s-Gravenzande 112-nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Groep 8 van De Achtsprong doneert aan Hartstichting Algemeen 30 nov, 13:30
Afbeelding
Lezing over invloed Westlandse familie op klassiek onderwijs Algemeen 30 nov, 09:14
Afbeelding
De kranten staan weer online! Algemeen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Team Westland deelt het Westlandse miljoen uit Algemeen 29 nov, 13:44
Afbeelding
Rosanne den Drijver verslaat alle jongens Sport 29 nov, 13:40
Afbeelding
Poeldijker heeft mortierbommen in schuur Algemeen 29 nov, 13:12
Afbeelding
Westlandse voorjaarsbeurs bloemenveiling verplaatst naar Rijswijk Werken 29 nov, 12:59
Afbeelding
Op zoek naar de gouden tip die leidt naar Jaïr Soares: ‘Minimaal een persoon weet iets’ Algemeen 28 nov, 20:46
Afbeelding
Voorzitterswissel bij Jongerenraad: ‘Onze ideeën worden steeds vaker opgepikt door de Gemeenteraad!’ Politiek 28 nov, 20:13
Afbeelding
Vermist en gemist: Whiskey Algemeen 28 nov, 17:40
Afbeelding
Toch geen ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad Algemeen 28 nov, 16:42
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief