Voorzitter Aris van Daalen (rechts) met collega Ton van Marrewijk van buurman Westlandia. Nee, geen handdruk om een fusie te bekrachtigen (daar ging in oktober 2013 (voorlopig?) een streep door), maar een gemeende felicitatie met de verjaardag. Buurman RKVV Westlandia heeft, ook vanwege het 100-jarig bestaan, nog diverse activiteiten op het programma staan.
Voorzitter Aris van Daalen (rechts) met collega Ton van Marrewijk van buurman Westlandia. Nee, geen handdruk om een fusie te bekrachtigen (daar ging in oktober 2013 (voorlopig?) een streep door), maar een gemeende felicitatie met de verjaardag. Buurman RKVV Westlandia heeft, ook vanwege het 100-jarig bestaan, nog diverse activiteiten op het programma staan. (Foto: HB)

Jubilerend vv Naaldwijk is klaar voor de toekomst

Sport

Voorzitter Aris van Daalen van vv Naaldwijk greep zijn kans toen hij tijdens de receptie op sportpark De Hoge Bomen van ceremoniemeester Ron Dijkshoorn, de voorzitter van de jubileumcommissie de aanwezigen mocht toespreken.

Van Daalen: “Hier staat een trotse voorzitter voor u. Voorzitter van de mooiste voetbalvereniging van Westland. En de oudste. Als vereniging een 100 jarig jubileum vieren is bijzonder en 100 jaar word je niet vanzelf. Dat wij dit kunnen vieren heeft alles te maken met onze opstelling, weerbaarheid en de keuzes die door de jaren heen zijn gemaakt. Wij hebben in 100 jaar hoogtepunten meegemaakt. We hebben kampioenschappen gevierd met onze elftallen op zaterdag en zondag. We hebben op zondag op het tweede amateurniveau van Nederland gevoetbald en op zaterdag in de eerste klasse.”

“Maar we hebben ook dieptepunten meegemaakt”, vervolgt de voorzitter. “Met als absoluut dieptepunt de brand van onze kantine in 1978. Wat een moeilijke periode moet dat zijn geweest. Van de ene op de andere dag geen kantine en kleedkamers meer. Wat ben ik blij dat men toen de keuze maakte om de schouders eronder te zetten. Door positieve energie en hulp van derden werd toen de kantine, waar wij vandaag in staan, gerealiseerd. Ik ben mijn voorgangers dankbaar dat zij op de juiste momenten de juiste keuzes hebben gemaakt.”

Emotioneel beladen

“Zoals de keuze om voor één afdeling te gaan. Dat was een emotioneel beladen keuze, maar is een essentiële geweest. Essentieel voor de positie hoe wij er vandaag de dag voor staan. We hebben ook tijdig de keuze gemaakt om vol voor meisjes- en vrouwenvoetbal te gaan. Inmiddels een mooie en groeiende afdeling binnen onze vereniging. En zo zijn er nog veel meer keuzes geweest waar we achteraf goed aan hebben gedaan. Het heeft vv Naaldwijk gemaakt tot de club die we nu zijn: een echte familievereniging. Een thuis voor jong en oud en voor alle niveaus. Maar het meest trots ben ik toch wel op de sociale en coöperatieve opstelling van onze vereniging door de jaren heen. Het feit dat we verbinding zochten met de andere Westlandse voetbalverenigingen. Op initiatief van vv Naaldwijk is door Herman Vingerling de FeVoWest opgericht. Wij mogen ons dan ook oudste lid van FeVoWest noemen. Wij hebben ons door de jaren heen coöperatief opgesteld naar andere verenigingen binnen dorpskern Naaldwijk. Zo hebben wij meegedacht met de gemeente en ruimte afgestaan aan handbalvereniging Westlandia en de Turnhal. En recent hebben wij een veld afgestaan aan onze buren, Hockey Vereniging Westland. Een mooi voorbeeld van hoe je door een coöperatieve gedachte, samenwerking tussen verenigingen en gemeente tot een fantastisch resultaat kan komen.”

Onderling overleg

En een ander mooi voorbeeld is het toernooi om de Westland Cup. 50 jaar geleden werd dit initiatief genomen en nog steeds organiseert vv Naaldwijk jaarlijks deze competitie.

“De laatste jaren is gebleken dat door opzet van de reguliere competitie het lastig is om het toernooi in te passen, maar ik wil mij er toch hard voor maken, om in onderling overleg met de andere verenigingen, te zoeken naar de juiste opzet, zodat we nog jarenlang om deze mooie prijs mogen strijden. Want zo’n mooie traditie als de Westland Cup, iets wat ons als voetbalverenigingen in Westland bindt op sportief vlak, mag natuurlijk niet verloren gaan.

Al die keuzes die in het verleden zijn gemaakt en wat we als club hebben bereikt daar mogen wij als vereniging trots op zijn. Vandaag de dag zijn wij een voetbalvereniging die er fantastisch voor staat.”

Financieel gezond

“De vv Naaldwijk is groeiend in ledenaantal: 35% groei in spelende leden in de laatste paar jaar. Een vereniging met een fantastische accommodatie, met velden waar wij mee vooruit kunnen. In mijn beleving hebben we het mooiste hoofdveld van de regio. We vormen een vereniging met een eigen identiteit. Maar bovenal een vereniging met fantastische vrijwilligers. Een vereniging klaar voor de toekomst’’.

Naast voorzitter Aris van Daalen voerde ook wethouder sport Anko Goudswaard het woord. Ook hij had lovende woorden en haalde de jubileumvlaggen aan die op vele plekken in Naaldwijk aan de vlaggenmasten wapperden. Hij had een presentje voor vv Naaldwijk en ging zelf ook niet met lege handen naar huis. Net als Van Daalen ontving hij uit handen van samensteller Wim Boekestein een exemplaar van het jubileumboek.

Als afgevaardigde van de KNVB overhandigde Walther Hunsche de jubileumvlag en een aandenken. Een dag later was zaterdag het slot van de jubileumactiviteiten met een geweldige opkomst van de jeugdteams en later op de dag het eindfeest . Het familiegevoel van de vv Naaldwijk kwam er méér dan ooit naar voren.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Senna (13) debuteert op Ibiza Sport 24 sep, 13:21
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55
Afbeelding
Scouting Kwintsheul viert 75-jarig bestaan Algemeen 24 sep, 10:20
Afbeelding
Deze 4 Westlandse organisaties ontvangen geld van het Prins Bernhard Cultuurfonds Cultuur 23 sep, 22:07
Afbeelding
Van den Bos en Penning samen verder Algemeen 23 sep, 18:57
Afbeelding
Wethouder Goudswaard opent Week van de Hollandse Duinen Algemeen 23 sep, 15:20
Afbeelding
Inloopuur bij Hospice Beukenrode Algemeen 23 sep, 14:22
Afbeelding
Fietser ernstig gewond na aanrijding Burgerweg in Maasland: traumahelikopter ingezet 112-nieuws 23 sep, 09:49
Afbeelding
Ook Westland zoekt naar glazen muiltje van Assepoester Cultuur 23 sep, 09:43
Afbeelding
40 verenigingen doe mee aan Grote Clubactie Sport 23 sep, 08:51
Afbeelding
Meerdere gewonden bij ongeval op A4 bij Rijswijk 112-nieuws 23 sep, 02:55
Afbeelding
Vredesweeklezing met Ds. Bram Grandia Algemeen 22 sep, 10:45
Afbeelding
Straattheaterfestival Westland op verrassingslocatie Algemeen 22 sep, 10:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief