Senna (13) debuteert op Ibiza

Sport
Senna van den Beukel won niet, maar deed wel ervaring op.
Senna van den Beukel won niet, maar deed wel ervaring op. (Foto: PR)

Badmintonner Senna van den Beukel uit Naaldwijk heeft deze week meegedaan aan de Europese Jeugdkampioenschappen onder 15 op Ibiza. Het was zijn Europese debuut.

De 13-jarige speler van VELO is één van de vier jongens die samen met vier meisjes deel uitmaakten van het team dat namens Nederland aan de kampioenschappen meedeed, georganiseerd door Spanje. Het toernooi was van 21 tot en met 24 september plaats op Ibiza.

In de eerste ronde bleek de Franse tegenstander in de gemengddubbel een maatje te groot. Op de smashkracht van de tegenstander (de Franse jongen was als eerste in de jongensdubbel geplaatst) hadden Senna en Anissa onvoldoende antwoord: de partij ging met 21-15 en 21-12 verloren. Ook de eerste ronde partij in de jongensdubbel draaide niet uit op winst. Met 21-13 en 21-14 verloren Senna en Quinn van het koppel uit Israël.

Wat betreft resultaten een teleurstellend toernooi, maar dankzij de ervaringen en een aantal knappe punten die hij in beide partijen heeft kunnen maken, kan Senna terugkijken op een geslaagd Europees debuut.