Karam Boukhari (r.) scoorde eenmaal.
Karam Boukhari (r.) scoorde eenmaal. (Foto: PR)

Nipt verlies FC Westland bij White Stones

Sport

De zaalvoetballers van FC Westland speelden afgelopen vrijdag een uitwedstrijd in Egmond aan Zee tegen White Stones. FCW dat tweemaal op voorsprong wist te komen, kwam echter een 3-2 achterstand niet te boven. Deze uitslag bleek na 40 minuten zuivere speeltijd ook de eindstand en togen de heren onverrichte zaken terug naar het Westland, maar er overheerste toch ook nog wel voldoening.

Voorafgaand leek deze wedstrijd een lastige kluif te gaan worden voor de Westlanders tegen de degradant uit de Eredivisie van vorig jaar, daar FCW met veel afwezigen opereerde. Echter was het spelbeeld heel open, wat resulteerde in veel kansen tijdens een vrij fysieke wedstrijd, dat goed werd geleid door het arbitrale trio. Karam Boukhari opende in een counter, na snel uitrollen van keeper Barry Botman, met een vuurpijl in de kruising de score voor FC Westland. Echter na balverlies vanuit een corner van Westlandse kant was het White Stones dat de 1-1 wist te scoren. Vervolgens wist keeper Barry Botman zijn tweede assist van de avond te noteren met een lange uitgooi die door Aimen Said werd binnengekopt. Deze voorsprong was op nieuw niet van lange duur, aangezien White Stones de ruststand op 2-2 bepaalde. In de tweede helft waren er kansen over en weer voor beide kanten. De spits van White Stones doorbrak 9 minuten voor tijd de gelijke stand door weg te draaien bij Aimen Said en de 3-2 achter Barry Botman binnen te schieten. In de slotfase kreeg FC Westland nog een handvol kansen om met een resultaat van het veld af te stappen, zo raakte Morad Naimi bijvoorbeeld nog de paal. Echter liet de keeper van White Stones zich niet meer passeren en bleef de stand op 3-2. Op 7 oktober is oude bekende OACN Boys de volgende tegenstander. Twee seizoenen geleden promoveerde de ploeg uit Spijkenisse naar de Eerste Divisie ten koste van FC Westland. De aftrap is om 21:30 in de Verburchhal in Poeldijk. 14 oktober speelt FC Westland ook weer thuis, dan in de 2e ronde van de landelijke beker, er kan dan revanche genomen worden op White Stones.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Podcasts MKB Westland inspireert ondernemers Partnerbijdrage 9 uur geleden
Afbeelding
Midwintermalen in ‘s-Gravenzande Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Geen extra cameratoezicht tegen fietsendieven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Automobiliste beland met haar voertuig in het Water in ‘s-Gravenzande 112-nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Akoestische kerstavond met MoD Algemeen gisteren
Afbeelding
Begin volgend jaar helderheid over bouw Choorstraat Monster Algemeen gisteren
Afbeelding
Boa’s bevoegd om te boeien Politie gisteren
Afbeelding
VVD wil Westlandse bedrijven beter bereikbaar met OV maken Algemeen 8 dec, 18:23
Afbeelding
Unicum Elzenhagen, Vitis Welzijn en Rotaryclub Het Westland in actie voor waardevolle ontmoetingen Algemeen 8 dec, 17:30
Afbeelding
Schaatsmuseum opent haar deuren Algemeen 8 dec, 17:00
Afbeelding
Herontwikkeling Aloysiusschool Algemeen 8 dec, 16:00
Afbeelding
Leeftijdsgrens eendags-babs in 2023 naar 75 jaar Algemeen 8 dec, 14:06
Afbeelding
Subsidies voor huishoudens die woning isoleren of verduurzamen Algemeen 8 dec, 10:14
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief