Wedstrijd duurt weer te lang voor FC Westland

Melvin Vissers gaat voorop in de strijd.
Melvin Vissers gaat voorop in de strijd. (Foto: Ruud Vermeer fotografie)

De zaalvoetballers van FC Westland zijn er in de 3e wedstrijd van de 1e divisie niet in geslaagd om de 1e zege binnen te halen. Na een 3-2 voorsprong bij rust kreeg het 7 seconden voor tijd de 7-7 te slikken. Ook in de competitieopening tegen OS Lusitanos kreeg FCW in de laatste 10 seconden de 8-8 om de oren.

FC Westland zag, na twee spectaculaire eerdere wedstrijden dit seizoen, dat het publiek het zaalvoetbal op 1e divisie niveau goed weet te waarderen. De Verburchhal in Poeldijk was weer voller en het publiek kreeg ook afgelopen vrijdag weer waar voor het geld.

Na een snelle voorsprong voor OACN Boys ontspon een gelijk opgaande wedstrijd, waarin FC Westland bij 6-4 eenmaal een ruime marge had. De bottleneck voor de ploeg van coach James Dhanai is echter dat het wederom teveel overtredingen maakte. Dat zorgde ook deze wedstrijd weer dat het al vroeg in de 2e helft 10 meter trappen tegen kreeg. De eerste 10 meter trap voor de ploeg uit Spijkenisse was gelijk raak en toen een omstreden penalty voor de 6-6 zorgde was de wedstrijd weer open met nog 7 minuten te gaan. FC Westland moest dus de laatste minuten met de handrem erop spelen , maar kwam met nog 5 minuten te spelen wel op 7-6 door Aimen Said.

OACN Boys is 2 seizoen geleden gepromoveerd naar de 1e divisie en speelde ook wel wat uitgekookter waar een aantal FCW spelers nog wel moeten wennen aan de iets andere regels en mogelijkheden welke er op dit niveau zijn. OACN Boys haalde dan ook nog een puntje binnen toen het in de laatste minuten powerplay speelde door de keeper in te ruilen voor een extra veldspeler. 7 seconden voor tijd werd de vrije speler en de 7-7 gevonden. Rafik el Osrouti liet zich weer gelden door driemaal te scoren. Melvin Vissers volgde zijn voorbeeld tweemaal. Faical Amheye en Aimen Said maakten beiden met 1 treffer de 7 vol.

Vrijdag 14 oktober speelt FC Westland ook weer thuis, dan in de 2e ronde van de landelijke beker, er kan dan revanche genomen worden op White Stones waar het 3 weken geleden 3-2 van verloor. De ploeg uit Egmond aan Zee is momenteel koploper in de 1e divisie. De aftrap is om 21.30 uur in de Verburchhal in Poeldijk.