Kay Huisman uit Monster naar World Cup Shorttrack, Wateringer Hoogerwerf plaatste zich niet

Sport
Huisman verdiende zijn plaats in de World Cup-selectie in twee weekeinden ‘vechtshorttrack’.
Huisman verdiende zijn plaats in de World Cup-selectie in twee weekeinden ‘vechtshorttrack’. (Foto: Shorttackteamnl/Dennis Kruijswijk)

Shorttracker Kay Huisman heeft zich geplaatst voor de World Cups. De Monsternaar debuteert daarmee op wereldniveau, waarbij hij de sterkste rijders zal treffen uit toplanden als Zuid-Korea, China, Hongarije, Italië en Canada. Wateringer Dylan Hoogerwerf, de laatste jaren een vaste waarde in het Nederlands shorttrackteam, plaatste zich niet.

Huisman, bezig aan zijn tweede jaar in Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS), verdiende zijn plaats in de World Cup-selectie in twee weekeinden ‘vechtshorttrack’. Tien rijders van de NTS streden via time trials en wedstrijden over 500, 1000 en 1500 meter voor zes plaatsen bij de World Cups. Het eerste weekeinde reden de Nederlanders tegen elkaar. In het tweede weekeinde, de Dutch Open Shorttrack, werd gereden tegen sterke  Hongaren, Belgen, Fransen en Britten.


Kay Huisman - Shorttackteamnl/Dennis Kruijswijk

Huisman werd in de time trials twee keer tweede en een keer vierde. Op de afstandsraces scoorde hij goed met een tweede plek op de 500 meter, een derde en een vijfde plek op de 1000 meter en degelijke klasseringen op de 1500 meter. Daarnaast zat hij bij de Dutch Open twee keer in het winnende team bij de relay (aflossing) over 5000 meter.

De wedstrijden voor de World Cup worden verreden in het Montreal (Canada) en Salt Lake City (VS) in de weekenden van 28 t/m 30 oktober en 4 t/m 6 november.

Hoogerwerf

Hoogerwerf kende twee ongelukkige weekeinden, waarbij hij soms plaatsing voor de finales net miste en ook last had van nieuwe regels rond valse starts. Dat laatste kostte hem al in de heats de kans om zijn faam op de 500 meter waar te kunnen maken.