Verlies voor handbaldames Quintus

Allieke van Maurik was elf maal succesvol.
Allieke van Maurik was elf maal succesvol. (Foto: Paul Vis sr.)

De dames van Quintus hebben de kraker tegen SEW niet gewonnen. De Heulenaars moesten met een eindstand van 26-29 genoegen nemen.

Zaterdagavond de handbalkraker Quintus-SEW afgewerkt. In een gelijk opgaande strijd had Quintus halverwege de eerste helft drie doelpunten voorsprong, wat door SEW weer gelijk werd getrokken. Na 20 minuten moest Judith van der Helm met een blessure het veld verlaten waardoor Quintus schotkracht uit de tweede lijn vanaf de linkerkant inboette. Meeste gevaar kwamen van de schoten van Allieke van Maurik die uiteindelijk elf keer doel trof.

Met rust was de stand 16-18 in het voordeel van SEW. In de tweede helft kwam Judith van der Helm toch weer even in het veld maar na een paar acties was het toch gedaan. Het bleef een gelijk opgaande strijd waar nog niet vaststond wie er als winnaar uit de bus zou komen. Tien minuten voor het einde stond er een gelijke stand op het scorebord.

Mede door het missen door Quintus van een paar goede kansen, en ook het goede keeperswerk van de SEW-keepster, bleef het spannend tot het einde. Uiteindelijk wist SEW haar kansen wel te benutten en daardoor kwam er een eindstand van 26-29 op het scorebord.