Zaalvoetballers FC Westland komen doelpunt te kort

Sport
Yassin Irzi.
Yassin Irzi. (Foto: Alex Pronk)

De zaalvoetballers van FC Westland traden afgelopen vrijdag 21 oktober in het Noord-Hollandse Warmenhuizen aan tegen VIOS’79. Na een 0-2 voorsprong wisten de Westlanders dit opnieuw niet te verzilveren tot 3 punten, wat uiteindelijk resulteerde in een teleurstellende 5-4 nederlaag.

FCW kwam scherp uit de startblokken en wist het goed georganiseerde VIOS’79 tweemaal te verschalken door doelpunten van Yassin Irzi en Mounir Faloun. Een miscommunicatie tussen Yassin Irzi en keeper Barry Botman luidde de 1-2 in. Ook was dit het startschot voor een sterke periode van de ploeg uit Warmenhuizen. Waar FC Westland meer met zichzelf bezig was, kon de thuisploeg profiteren en wist door middel van 2 doelpunten de ruststand op 3-2 te bepalen. In de tweede helft herpakte de Westlandse ploeg zich snel en maakte gelijk door een goal van Hakim Habibi. Echter resulteerde een vrije trap en een snelle counter in de 5-3 voorsprong voor VIOS’79. Een slotoffensief van Westlandse kant, wat resulteerde in meerdere kansen en de aansluitingstreffer van Aimen Said, kon echter een opnieuw uitverlies voor FC Westland niet voorkomen. Succes wel voor FC Westland in de landelijke beker waar afgelopen week de loting is verricht voor 1/8e finale. De ploeg van coach James Dhanai werd gekoppeld aan Eredivisionist VNS United. De wedstrijd tegen deze ploeg uit Amsterdam-Noord is op 13 januari in Poeldijk.

Vrijdag 28 oktober treed FC Westland thuis aan tegen HZV/Het Vennewater uit Heiloo. Er zal om 21.35 uur worden afgetrapt in de Verburchhal in Poeldijk.