FC Westland verweert zich goed tegen internationals

Mo Maatoug.
Mo Maatoug. (Foto: Ruud Vermeer)

De zaalvoetballers van Westland mochten na een vrije speelronde vorige week deze week aantreden tegen het 2e van FC Marlene. Echter was het de hoofdmacht van Marlene die aan trad tegen FC Westland.

Het eerste van Marlene was 2 speelrondes vrij en wilde zich voorbereiden voor de wedstrijd tegen landskampioen Hovocubo komende vrijdag. Marlene trad aan met Nederlands elftal spelers Mo Attaibi (100+ interlands), Mo Darri, Amir Molkarai, Younes Daari en Barry de Wit.

FCW had in de beginfase veel moeite met het hoge tempo en de efficiëntie van Marlene, wat resulteerde in een 6-1 ruststand. De score bij rust was echter zeer geflatteerd aangezien FCW de nodige kansen mistte.

In de tweede helft beet de Westlandse ploeg van zich af en had na de 7-1 een lange periode de overhand in de wedstrijd. Doelpunten van Soufian Aarabe en Mo Mouchin (zijn 2e) brachten FCW terug in de wedstrijd. Na een tweede gele kaart voor Yassin Irzi moesten de Westlanders voor 2 minuten met een man minder door. Echter werden deze minuten, mede door knappe reddingen van keeper Barry Botman, overleefd en wist Mo Maatoug zelfs de 7-4 te scoren in de counter. Helaas resulteerde een makkelijk gegeven 6e overtreding tot een 10 meter trap en de 8-4 voor FC Marlene. De eindscore werd ten slotte op 10-4 bepaald in het voordeel van de ploeg uit Heerhugowaard. Voor de ploeg van coach James Dhanai was het een goede les in efficiëntie wat betreft het afmaken van kansen, echter gaven bepaalde fases in de wedstrijd ook goede hoop voor het vervolg van de competitie, waar punten broodnodig zijn voor FC Westland.

Vrijdag 18 november treed FC Westland thuis aan tegen GZV Watergras uit Gouda. Er zal om 21.35 worden afgetrapt in de Verburchhal in Poeldijk.