FC Westland komt tegen Zeemacht opnieuw net te kort

Mo Maatoug scoorde twee van de vijf doelpunten.
Mo Maatoug scoorde twee van de vijf doelpunten. (Foto: Ruud Vermeer)

De zaalvoetballers van FC Westland hadden afgelopen vrijdag de verste uitwedstrijd van het jaar te spelen. Na een spannende wedstrijd wist Zeemacht met 8-5 de 3 punten in Den Helder te houden.

Na een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg was het Rafik El Osrouti die met een lob over de keeper voor de gelijkmaker tekende. Snel daarna was het echter Zeemacht die binnen 2 minuten met 2 doelpunten de ruststand op 3-1 bepaalde. FC Westland was afgereisd naar Den Helder met een krappe selectie, waar dit niveau conditioneel veel eist van de spelers, hierdoor had het zeker bij vlagen moeite om te blijven bewegen en omschakelen. Na de doelwissel begonnen de Westlanders zeer sterk en kwamen terug op 3-3. Terwijl FCW op dat moment de overhand in de wedstrijd kreeg, was het de Noord-Hollandse ploeg die opnieuw met 5-3 voorkwam. Echter gaf FC Westland opnieuw niet op en wist opnieuw de score gelijk te trekken in een fase waar Zeemacht niet wist waar het moest zoeken. Zelfs de fans van de thuisploeg deden er alles aan om de spelers van FC Westland uit hun spel en concentratie te halen. Na de 5-5 was het wel weer opnieuw Zeemacht die binnen de minuut de 6-5 achter de sterk keepende Barry Botman wist te schieten. FC Westland besloot hierop om in de laatste 4 minuten het zogenaamde Powerplay te spelen, beter bekend als met ‘vliegende keep’ spelen. Helaas resulteerde tweemaal balverlies van FCW een buitenkansje op het lege doel waar Zeemacht wel raad mee wist en zo de einduitslag op 8-5 bepaalde. Opnieuw was FC Westland dichtbij een resultaat in de eerste divisie zaalvoetbal, echter valt het opnieuw niet de kant op van de Westlanders. Doelpunten werden gescoord door Mo Maatoug (2x), Mounir Akkabi, Rafik El Osrouti en James Dhanai.

Komende vrijdag staat er een streekderby op het programma voor FC Westland. In de Verburchhal in Poeldijk wordt om 21.30 afgetrapt tegen Futsal Rotterdam. Helaas nog zonder publiek.