FC Westland pakt eindelijk 3 punten

Karam Boukhari was driemaal succesvol.
Karam Boukhari was driemaal succesvol. (Foto: Ruud Vermeer)

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag hun eerste competitiezege in de wacht gesleept. In een streekderby tegen Futsal Rotterdam won het overtuigend met 11-6.

FC Westland had dit seizoen in de competitie alleen 2 punten na 2 gelijke spelen binnen gehaald en deze 3 punten zijn daarom cruciaal wil het lijfsbehoud afdwingen in de Eerste Divisie.

FC Westland begon sterk aan de wedstrijd tegen de degradant uit de 1e divisie en wist uit te lopen naar een 4-1 voorsprong, echter brachten persoonlijke fouten aan Westlandse kant Futsal Rotterdam op gelijke hoogte. Gelukkig bepaalde James Dhanai 5 seconden voor de pauze de ruststand op 5-4 op knap aangeven van Faical Amheye.

In de tweede helft was FC Westland dodelijk voor de goal en liep het uit tot een 11-5 voorsprong door onder andere een vuurpijl in het kruis van Karam Boukhari en mooie uitgespeelde aanvallen. Waar juist de keepers aan Westlandse kant, Barry Botman en Muhammed Arslan, de Rotterdammers een constante sta-in-de-weg bleken met vele reddingen. Futsal Rotterdam wist in de laatste minuut de eindstand op 11-6 te bepalen, echter was de vreugde bij FC Westland hier niet minder door. Zij verlaten de laatste plaats op de ranglijst en hopen middels de komende wedstrijden verder naar boven te kunnen klimmen. Karam Boukhari was het best op dreef met 3 treffers. Faical Amheye en speler/coach James Dhanai volgden zijn voorbeeld 2 maal. Dan missen we er nog 4, die werden verdeeld door Mounir Akkabi, Mo Maatoug, Soufiane Araabe en Kamal Amheye. Op 16 december speelt FC Westland de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het zal een lastige worden daar de uitbeurt bij de koploper in de Eerste Divisie: Scagha’60 uit Schagen op het programma staat.