FC Westland is uitgebekerd

(Foto: PR)

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag 13 januari hun eerste wedstrijd gespeeld in de nieuwe thuishal. In sporthal Hoge Veld was Eredivisionist VNS United te sterk voor de Westlandse ploeg. De ploeg van coach James Dhanai dankte de 2-6 nederlaag vooral aan een slechte fase in de 1e helft toen het in 3 minuten evenzoveel treffers tegen kreeg.

Beide ploegen opereerden niet in de sterkste opstelling daar een groot aantal spelers momenteel met hun veldvoetbalclub op trainingskamp is of afwezig door ziekte. FC Westland opereerde daardoor wellicht iets te voorzichtig, ook omdat teveel spelers ook niet echt fit waren. FC Westland ontbeerde dan ook op een aantal momenten de felheid waardoor het de Amsterdammers te gemakkelijk gemaakt werd. Lichtpuntje aan Westlandse zijde was Mouhsine el Arnouki die zeer verdienstelijk zijn debuut maakte.

Na de openingstreffer van VNS United was het Faical Amheye die na 14 minuten beide ploegen op gelijke hoogte bracht. De gelijkmaker bracht echter niet de ommekeer voor FC Westland. Te slap optreden zorgde ervoor dat het 4 minuten later 1-4 stond, wat tevens de stand halverwege was. De 2e helft kabbelde voort, Mohammed Maatoug zorgde voor de 2-5, maar echt terug in de wedstrijd kwam FCW niet. Ook met een meespelende keeper viel de 3-5 net niet, maar wel de 2-6 in het lege doel.

FC Westland moet zich nu volop gaan richten op de competitie waar het eerst naar beneden moet gaan kijken. Alles zit daar ook nog wel dicht bij elkaar waardoor er nog wel alles mogelijk is. A.s. vrijdag moet FCW eerst naar Amsterdam voor de tweestrijd met OS Lusitanos om dan op de 27e in Sporthal Hoge Veld middenmoter White Stones te treffen.