Shorttracker Kay Huisman naar World Cup Dresden

Sport
Kay Huisman (25) kent een heel goed seizoen.
Kay Huisman (25) kent een heel goed seizoen. (Foto: PR)

Shorttracker Kay Huisman is geselecteerd voor de vijfde World Cup shorttrack. Hij reist daarvoor komende week af naar Dresden, waar het toernooi op 3, 4 en 5 februari wordt verreden. Het wordt het vijfde optreden van de Monsternaar, die eind vorig jaar debuteerde op mondiaal niveau.

Huisman (25) kent een heel goed seizoen. Bij het Nederlands kampioenschap op 31 december en 1 januari was hij nog niet hersteld van ziekte, waardoor hij selectie voor het Europees Kampioenschap misliep. Inmiddels hersteld had de selectiecommissie voldoende vertrouwen in hem om hem weer te selecteren.

De resultaten van Huisman in de eerdere World Cups hebben daaraan zonder twijfel bijgedragen. Zo maakte hij een degelijk debuut in Montreal en Salt Lake City waarna hij vorige maand overtuigend reed bij de World Cup in Kazachstan. Hij behaalde daar met het mannenrelayteam zilver en werd individueel op de 500 meter een keer vijfde en een keer zesde.

Huisman is bezig aan zijn tweede jaar in Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS). In Dresden treft hij de mondiale shorttracktop. Hij wil dan zijn ranking op de 500 meter verstevigen en mikt op een plek in de top 10 aan het eind van de cyclus van zes World Cups en op selectie voor de wereldkampioenschappen later in het seizoen.