Verdedigend zwak FC Westland blijft met lege handen

Faical Amheye scoorde 2 maal.
Faical Amheye scoorde 2 maal. (Foto: Ruud Vermeer)

De zaalvoetballers van FC Westland speelden voor de 3e maal dit seizoen tegen White Stones.

De ploeg uit Egmond aan Zee werd in de beker met 5-3 verslagen maar de uitwedstrijd in Noord Holland verloor FCW met 3-2. Nu in eigen huis wist de ploeg van coach James Dhanai na 2-4 bij rust in de 2e helft het wedstrijdbeeld niet te draaien en verloor uiteindelijk met 5-8.

FC Westland moet punten gaan halen en de wedstrijd tegen White Stones leek daarvoor een mogelijkheid. De ploeg uit Egmond speelde vorig seizoen nog in de Eredivisie en bezet nu een plaats in de middenmoot. Na een vrije trap die Karam Bouhkari knap raak schoot in de kruising was het diezelfde Boukhari die even later aan de basis stond van de 1-1. Slecht uitverdedigen zorgde voor een vrije schotkans en de gelijkmaker. Het slechte verdedigen aan FC Westland zijde was eigenlijk wel het beeld wat exemplarisch was voor de rest van de wedstrijd v.w.b. de tegendoelpunten. Ook te laks omschakelen zorgde voor teveel tegentreffers, keeper Barry Botman wist in veel gevallen de Noord Hollandse inzetten onschadelijk te maken, maar moest toch 8 keer de gang naar het net maken. Een belangrijk aandachtspunt dus voor de Westlanders als zij ook komend seizoen nog in de 1e divisie uit willen komen. De komende periode zal hiervoor beslissend zijn met een aantal wedstrijden tegen directe concurrenten. Karam Boukhari en Faical Amheye scoorden beiden 2 maal. Mo Maatoug maakte met 1 treffer de 5 vol.