Coaches CKV Valto-selecties verlengen samenwerking

Sport
Selectie Valto inclusief spelers, trainers/coaches, staf en sponsors.
Selectie Valto inclusief spelers, trainers/coaches, staf en sponsors. (Foto: Studio Lien)

Mark Tissink (trainer/coach Valto 1), Thomas Reijgersberg (assistent-trainer/coach Valtoselectie), Richard van Weert (trainer/coach Valto 2) en Maarten Taffijn (trainer/coach Valto A1) zijn ook volgend seizoen in hun huidige rol verbonden aan de selecties van de Lierse korfbalvereniging Valto.

De samenwerking wordt verlengd op basis van wederzijdse tevredenheid over de ontwikkeling tot nu toe. Alle partijen zien voor komend seizoen voldoende perspectief om met elkaar door te gaan.

Hoofdtrainer Mark Tissink is bezig aan zijn derde seizoen, waarbij de eerste twee seizoenen getekend werden door lock-downs vanwege de coronapandemie. Er is voldoende sprake van ontwikkeling van de spelers en de groep, iets dat ook wordt bevestigd in de resultaten. Valto 1 staat momenteel zowel op het veld als in de zaal ruim aan kop in de overgangsklasse.

Mark Tissink: “Ik heb het erg naar mijn zin bij Valto. Er is een hele goede klik tussen de spelers en de staf. We zijn met elkaar de afgelopen jaren bezig met een hele mooie ontwikkeling. Dat uit zich dit seizoen in goede resultaten, maar ook een uitstekende onderlinge sfeer. Ik heb erg veel zin om volgend seizoen weer nieuwe doelen met elkaar te gaan stellen en met elkaar weer nieuwe stappen te zetten.”

Richard van Weert is sinds vorig seizoen verantwoordelijk voor het tweede team van Valto. De samenwerking met de gedreven Westlander vol korfbalpassie bevalt nog altijd prima, alle reden om met elkaar door te gaan. Onder zijn leiding is dit team vorig seizoen op het veld gepromoveerd naar de reserve hoofdklasse. In de zaal speelt Valto 2 in de reserve 1e klasse waar Valto momenteel op een 2e plek staat.

“De samenwerking met Mark en Thomas is super. Ieder is sterk op zijn vlak en dat is een mooie combinatie. Met zijn drieën zijn wij volgens mij dan ook een goed trio om de selectie naar nog een hoger plan te trekken. De selectie wordt volgend seizoen uitgebreid met talentvolle jeugdspelers uit de A-selectie, die Maarten mooi heeft klaargestoomd voor een perfecte aansluiting. Dat betekent dat de selectie nog sterker wordt. Ik heb veel zin om volgend jaar weer een seizoen bij Valto te mogen trainen en coachen. Maar nu eerst alle focus om dit seizoen mooi af te sluiten”, aldus Richard van Weert.

Thomas Reijgersberg is dit seizoen seizoen gestart als assistent-trainer/coach van de Valto-selectie. Na een succesvolle loopbaan als topkorfballer, brengt Thomas met succes zijn kennis en enthousiasme over op de spelersgroep van de selectie. Zijn waardevolle toevoeging aan de staf zien we dan ook graag volgend seizoen terug.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas is tevreden met de verlenging van de trainers en staf. “De klik met de spelersgroep en onderling in de staf en met de TC is bijzonder goed en dat vormt de basis van een zeer prettige samenwerking. Daarnaast zien we de stap vooruit die we als club willen maken terug in de ontwikkeling, het niveau en uiteindelijk ook in de prestaties. Ik denk dat we met deze combinatie een mooi seizoen kunnen afsluiten en de uitdaging aan kunnen, door volgend seizoen nóg een stap te zetten in de ambitie.”

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt dit seizoen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse en gaat daar in beide competities aan kop. Valto 2 speelt op het veld in de reserve hoofdklasse en in de zaal in de reserve eerste klasse. Dit is mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.