FC Westland doet ook goede zaken tegen FC Marlene

Mo Maatoug scoorde twee keer.
Mo Maatoug scoorde twee keer. (Foto: Ruud Vermeer)

Afgelopen vrijdagavond 17 maart wisten de zaalvoetballers van FC Westland ook tegen het reserveteam van FC Marlene de volle winst te behalen. In een tumultueuze wedstrijd wist FCW na 2-2 halverwege de tweede helft door te drukken naar 6-3.

FC Westland keek in sporthal Hoge Veld al na 40 seconden tegen een 0-1 achterstand aan toen zij na een intrap niet scherp waren. Tot 3-3 was het de thuisploeg wat de wedstrijd dicteerde maar de ploeg uit Heerhugowaard wat dodelijk toesloeg na fouten aan FCW zijde. Marlene kwam dan ook driemaal op voorsprong. In 2 minuten tijd kwam FC Westland in de 2e helft van 3-3 naar 5-3. Met nog zes minuten op de klok werd het in het veld wat onvriendelijker met als dieptepunt een opstootje na de tweede gele kaart van een Noord-Hollandse speler. Dit zorgde voor zoveel negatieve emotie bij de coach van Marlene dat hij de hoofdscheidsrechter te lijf wilde gaan. Beschermd door FC Westland spelers kwam het gelukkig niet zo ver. Het was wel het sein voor het arbitrale trio om een afkoelingspauze in te lassen. Na deze pauze hervatte FC Westland de wedstrijd twee minuten met een speler meer. FCW maakte goed gebruik van de man-meer situatie en gooide de wedstrijd in het slot door de 6-3 te scoren. Mo Maatoug en Yassine Irzi scoorden beiden tweemaal. Faicel Amheye, na een prima individuele aktie, en Aimen Said, na een verwoestend schot, waren beiden ook éénmaal succesvol.

Opgave

Door deze zege nam FC Westland vier punten voorsprong op FC Marlene en de andere hekkensluiter; Het Vennewater. OACN Boys heeft één punt meer verzameld als deze meer ploegen. Met nog vier wedstrijden te gaan is de opdracht voor FCW om twee teams onder zich te houden om ook komend seizoen in de eerste divisie uit te komen. Die opgave zal niet eenvoudig zijn want de complete top drie moet de degens nog kruisen met de ploeg van coach James Dhanai.

De Westlandse ploeg heeft nu twee uitwedstrijden voor de boeg tegen regioploegen. Volgende week naar Gouda waar kampioenskandidaat Watergras in hele goede doen is. De week erop wacht Futsal Rotterdam. Tegen deze ploeg uit de havenstad werd eerder dit seizoen gewonnen. Minimaal drie punten in deze twee wedstrijden is echt wel broodnodig voor FC Westland.