Quintus wint van Kwiek

Doelvrouw Bianca Schansema was één van de toppers in de wedstrijd tegen Kwiek.
Doelvrouw Bianca Schansema was één van de toppers in de wedstrijd tegen Kwiek. (Foto: Paul Vis sr.)

De handbaldames van Quintus speelden zaterdagavond 18 maart hun voorlaatste reguliere competitiewedstrijd tegen Kwiek uit Raalte. Bij de wedstrijd waren punten te verdienen die meeliften naar de hoofdronde voor de nationale titel.

Quintus begon furieus en na vijf minuten stond het 5-2. De Raalter dames herstelden zich goed, dankzij tijdig time-outs van hun coach en ruim tweehonderdvoudige ex-internationaal Olga  Assink. Het niet mocht baten. Quintus bereikte via 11-10 halverwege, een stand van 15-14 bij de rust.

De tweede helft ging eveneens in hoog tempo waarbij het Quintus lukte om in minuut 50 los te komen. Kwiek bleef aandringen en scoren en na 26-24 in minuut 57 trok Quintus met knappe schoten van Mirthe de Jong en topper Alieke van Maurik de 28-25 binnen.

Toppers deze wedstrijd doelvrouw Bianca Schansema, Alieke van Maurik en Judtith van der Helm.

De Quintus heren verloren kostbare punten in een doelpuntrijke wedstrijd tegen DFS Arnhem: 36-36. De Velo dames deelden de punten bij Volendam na een slechte start 29-29 wat geen gevaar is voor hun goede positie. Zaterdag is de laatste dameswedstrijd van de reguliere competitie.