SEW een maatje te groot voor de Velo handbaldames

Kirsten van Steenbergen.
Kirsten van Steenbergen. (Foto: Paul Vis Sr.)

De handbaldames van Velo zijn er niet in geslaagd om SEW te verslaan. Ze verloren thuis met 23-32.

Het zou spannend worden tussen de nummer drie en vier van de eredivisie in een goedgevulde sporthal in Wateringen. Daar zag het naar uit want door om en om te scoren bleven de teams tot 7-7 in minuut 15 bij elkaar. Daarna konden de bezoekers uit Nibbixwoud afstand nemen tot 7-11. Voor de rust kon Velo nog aanhaken tot aan 15-16. Na de thee kon SEW doordrukken door meer wisselmogelijkheden en via 18-25 in minuut 45 floten makkelijk strafworpen uitdelende scheidsrechters af met 23-32 voor de bezoeksters uit Noord-Holland.

Toppers in deze wedstrijd de beide doelvrouwen en de speelsters Quinci Fani (zes punten) en Angelique van Duijvenbode en Kirsten van Steenbergen (5).

Venlo start met 3, Velo met 2, Volendam met 1 en V&l met 0 punten in de play-off voor een finaleplaats.