Goede start NK Huurkarts Rosanne den Drijver

Rosanne den Drijver won tweede prijs.
Rosanne den Drijver won tweede prijs. (Foto: Cpoint)

De eerste wedstrijd van het seizoen voor de titel Nederlands Kampioen Huurkarts leverde een 13e plaats op in de A-finale en een zilveren podiumplaats in het lady-klassement voor de 14-jarige Rosanne den Drijver uit Naaldwijk. Dit jaar rijdt zij voor het eerst mee in het klassement voor volwassenen met Autorijschool Stoer uit ’s-Gravenzande op haar pak als een van haar sponsoren. Met haar leeftijd is Rosanne de jongste deelnemer in de competitie met 51 kartcoureurs.

Het kampioenschap bestaat uit 12 races in Nederland, België en Duitsland. Op de buitenbaan van het regenachtige Oldenzaal werd dit weekend met vier races bepaald wie er in de A-, B- of C-finale mocht starten. Het puntenaantal van Rosanne uit de voorgaande races zorgde voor de 11e positie op de startrij in de A-finale. “Na een aantal mooie inhaalacties reed ik op de 9e positie. Helaas werd ik eraf getikt door iemand die boos was en mij als rem gebruikte. Ik viel terug naar p15. In de laatste ronde heb ik mij nog terug weten te vechten naar p13”, aldus Rosanne den Drijver. “Een super resultaat voor mijn allereerste race bij het NKH Senioren: 13e overall en 2e bij de ladies. Ik ben blij. Graag bedank ik ook mijn sponsoren: BCC FiberCell, Meegaa Substrates, Desch Plantpak, Van Tuijl en Autorijschool Stoer.”

Het puntenaantal voor de bepaling van de positie in de finale wordt bepaald door de resultaten uit de vier voorraces. De eerste race kwalificeerde Rosanne zich als achtste van de 20. Deze positie wist zij te behouden. De tweede race zette zij de vierde tijd neer. Na een goede start en een aantal inhaalmanoeuvres finishte zij als eerste. Rosanne mocht als negende starten bij de derde race. Het battlen met Xavier voor de zevende positie kostte veel tijd, waardoor degene achter haar kon aansluiten. Uiteindelijk als 8e over de finish. Na een mindere kwalificatie stond ze als 12e op de startgrid van de vierde race. Vlak voor de laatste ronde reed zij alweer op de zevende positie. Degene voor Rosanne reed door een plas water, waardoor zij en vier anderen van de baan afschoten door het ontbreken van grip. Na een snel herstel kwam Rosanne als zesde over de finish. Via de website www.roosracing.com zijn alle belevenissen van Rosanne te volgen.