Wielepetrunners trainen door richting Challengedag Team Westland

Sport
Voor de hardlopers en wandelaars die graag willen blijven bewegen, is een nieuwe uitdaging gevonden.
Voor de hardlopers en wandelaars die graag willen blijven bewegen, is een nieuwe uitdaging gevonden. (Foto: PR)

Anderhalve week geleden (zaterdag 18 maart) kwam er na drie maanden training met de Wielepetcross een einde aan het traject van de Wielepetrunners. Maar niet getreurd. Voor de hardlopers en wandelaars die graag willen blijven bewegen, is een nieuwe uitdaging gevonden: de Challengedag van Team Westland op zaterdag 27 mei.

Rob van Noordt: “We trainen tot 27 mei elke zaterdag nog door met dezelfde groepen als de afgelopen maanden. Nu wordt toegewerkt naar de jaarlijkse Team Westland Challengedag, die die dag op het programma staat. Een groep jongeren fietst vanaf Sporthal De Wielepet in Monster twaalf uur lang meerdere keren een vooraf uitgestippelde ronde van 42 kilometer door het Westland. De Wielepetrunners gaan dit parcours hardlopen. Dat kan individueel of in teamverband/estafettevorm. Door deze opzet kan echt iedereen aan deze officieuze marathon meedoen. Ook de wandelaars van het Wielepetproject komen die dag in actie. Zij lopen naar de zogeheten ‘Tourmalet van het Westland’, ofwel de Maeslantkering. Als ze dan ook nog terug wandelen, komen ze uit op ruim 18 kilometer, wat weer de afstand is van de voet naar de top van de Tourmalet, de berg die in juni door de deelnemers van Team Westland wordt beklommen.”

De aftrap van het nieuwe voorjaarsproject begint al komende zaterdag 1 april. Dan staat een leuke trail op het programma voor hardlopers en wandelaars. Er zijn verschillende afstanden: de 5 km, 10 km en de halve marathon. Deelname aan de trail bedraagt 10 euro (uiteraard gaat de opbrengst naar Team Westland). Na afloop is er een afterparty in Sporthal De Wielepet, waarvandaan om 14.00 uur wordt gestart. Voor het geheld traject tot 27 mei wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer info op zaterdag 1 april voorafgaand aan de trail.