Ruiters PSV Westland door naar finale CHIO Zuid-Holland Cup

Sport
De teams van RV Oud-Beijerland, RV Westland en De Biesboschruiters.
De teams van RV Oud-Beijerland, RV Westland en De Biesboschruiters. (Foto: Daniëlle Vink)

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend streden Zuid-Hollandse KNHS verenigingen om de drie finale plaatsen tijdens het 74ste CHIO Rotterdam. Het CHIO Rotterdam is van 21 t/m 25 juni 2023 in het Kralingse Bos.

Op Tweede Pinksterdag vond in het Kralingse Bos de selectie voor de CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex plaats. De winnaars van de finale van vorig jaar, de Biesboschruiters, behaalden de hoogste teamscore en verzekerden zich van een startbewijs voor de finale.

PSV Westland

Behalve het team van de Biesboschruiters (Werkendam) mogen ook de teams van RV Oud-Beijerland en PSV (Paardensportvereniging) Westland uit Maasdijk door naar de finale die tijdens het CHIO Rotterdam op woensdag 21 juni plaatsvindt. Lynne Maas (Schiedam) behaalde met Lolly-Pop M in de klasse M2 met 78,667% de hoogste individuele score.

Klasse ZZ-L

In de klasse ZZ-L was de overwinning voor Dirk Jan van de Water (Hellouw) met SPH De Ville FS met een score van 72,286% voor RV oud Beijerland. Een nipte voorsprong op Sanne van der Giessen (Papendrecht) die met Las Vegas voor de Biesboschruiters een score van 72,143% behaalde.

Klasse Z2

In de klasse Z2 reed Milou Dees (Berkenwoude) SPH Space Oddity voor RV Chevaliers naar de overwinning met 70,571%. Daarmee bleef ze Dominique Filion (Stad aan ‘t Haringvliet) met Magic Mike Texel voor de Hoeve Westlandruiters (Naaldwijk) en Elisabeth Geluk (Sint Annaland) met Laec voor RV Oud-Beijerland voor.

RV Westland

Renate van Uytert -van Vliet boekte met My 7th Sunday voor RV Westland de overwinning in de klasse Z1. Ze bleef met 70,429% Mara de Vries (Hedikhuizen) nipt voor die met James PP vopr de Biesboschruiters een score van 70% reed.

Klasse M2 en M1

Lynne Maas won met Lolly Pop afgetekend de klasse M2, de combinatie behaalde met 78,667% een ruime voorsprong op Mariska Jolink-Vermeulen (Reeuwijk) met Lanse en Serena Vergunst met Midnight Diamond P, die beiden een score van 72,500% behaalden.
In de klasse M1 was RV Oud-Beijerland oppermachtig met Robert Jan de Visser (Serooskerke) met Manchester TC op de eerste plaats met 75% en Lola Middelburg (’s Gravenhage) met Nadal TC op een tweede plaats met 72,233%)

‘Graag mee naar huis’

Het was een sfeervolle en zonovergoten dag in het Kralingse Bos. Jurylid mevrouw Moerings die de Z1 klasse jureerde was enthousiast: “Ik heb een aantal paarden gezien die ik graag mee naar huis zou nemen. Maar wat het jureren vandaag vooral heel leuk maakte, was dat alle ruiters en amazones met plezier reden, met een lach op hun gezicht.” 

‘Kon punten goed kwijt’

Ook mevrouw Wijngaarden heeft genoten tijdens het jureren: “Ik heb hele goede combinaties gezien en kon mijn punten goed kwijt vandaag. Ruiters en amazones met goede paarden en die wisten waar ze mee bezig waren.”

‘Entourage was “wow”’

Voor mevrouw Leonhardt- Glimmerveen was het een lange dag. Zij jureerde in de ochtend de klasse M1. Vanwege het last minute uitvallen van een jurylid heeft zij ‘s middags ook de klassen Z2 en ZZ-L gejureerd. “Het was een lange dag maar de entourage was echt ‘Wow’, ik heb genoten vandaag. Er reden hele goede combinaties en het is leuk om te zien hoe iedereen als team de strijd aanging.”

Kwaliteit in Zuid-Holland

“Het was een mooie dag! Wat een kwaliteit hebben we toch in Zuid-Holland”, aldus directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam. “De CHIO Zuid-Holland Cup dressuur viert dit jaar z’n achttiende editie. Ik ben heel benieuwd wie er gaat winnen tijdens de finale op 21 juni a.s. Die finale vindt plaats op de openingsdag om 19.00 uur in de hoofdring van het CHIO.  En goed nieuws, evenals vorig jaar is het CHIO Rotterdam op woensdag gratis toegankelijk voor publiek. Kom dus kijken!”

Het CHIO Rotterdam

Van 21 t/m 25 juni zal de 74ste editie van het CHIO Rotterdam plaatsvinden op de vertrouwde locatie in het Kralingse Bos. Met spring- en dressuursport van het hoogste niveau tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of The Netherlands, de Longines Grand Prix en de FEI Nations Cup Dressage en tal van andere rubrieken.

Ook online

Ook in 2023 zal het CHIO Rotterdam online te volgen zijn. Woensdag 21 juni is het evenement gratis toegankelijk voor publiek, voor de overige dagen zijn kaarten online te bestellen via www.chio.nl.

De teams van RV oud Beijerland , RV Westland en De Biesboschruiters

photo credits: Danielle Vink Lynne Maas - Lolly Pop M - klasse M2

photo credits: Anouk den Breejen De Biesboschruiters - vlnr Mara de Vries - Lynne Maas - Kim Noordijk - Sanne van der Giessen - Jeanine van Twist

photo credits: Danielle Vink Meer informatie:

Meer rechtenvrije foto’s over het  CHIO Rotterdam  vind je in de Mediadropbox: https://www.dropbox.com/sh/8zds5ymmj0v4hs0/AACFL79Bi6XEUx_VdooPEJC8a?dl=0