VELO koerst naar Overijssel na winst op Die Haghe met strafschoppen

Ricky van Mierlo, op archiefbeeld scorend tegen SV Honselersdijk, rekent op succes voor VELO in de nacompetitie. (Foto: RONHEINENFOTOGRAFIE)

Met het winnen van de eerste periodetitel in de eerste klasse B was het Wateringse VELO dit seizoen het eerste standaardteam dat zich verzekerde van plaatsing voor de nacompetitie in het geval van VELO voor promotie naar de vierde divisie.

De laatste competitieronde werd met een 3-1 zege op Die Haghe afgesloten. Door de overige uitslagen plaatste ook Die Haghe zich voor de nacompetitie. Uitgerekend Die Haghe was afgelopen weekend opnieuw tegenstander voor VELO aan de Noordweg. Met de 3-1 zege revancheerde VELO zich voor de 3-0 verliesbeurt in de heenwedstrijd bij Die Haghe.

Diepe bal

Halverwege de eerste helft het eerste succes voor VELO. Topscorer Ricky van Mierlo verscheen na een dieptepass alleen voor Die Haghe-doelman Justin van Look en rondde deze buitenkans bekwaam af: 1-0. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Een diepe bal over de Die Haghe-defensie werd, wel of niet in buitenspelpositie, opgepakt door Roderick Meinema die de bal breed legde op de meegekomen Delano Vogel die de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven: 2-0.

Ongelukkige handsbal

Na een half uur voetbal kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Een ongelukkige handsbal van Gino van de Water werd  bestraft met een penalty  waar handenbinder Noah Abid wel raad mee wist: 2-1. De definitieve beslissing viel ver in de blessuretijd. Uit een vrije trap van Delano Vogel kopte Mart Dubbeld de bal bij de tweede paal hoog in waarmee het duel met 3-1 was gespeeld.

Doelsaldo was + 37 met 72 doelpunten voor en 35 tegen, leverde VELO het beste doelsaldo van de competitie op.

Trainingsweekeinde

Dinsdagavond 30 mei bleef VELO opnieuw de baas over Die Haghe, na een verlenging waarna strafschoppen moesten worden genomen om tot een winnaar te komen. VELO behaalde een 100% score via de strafschoppen van Kenan Schenkeveld, Irshan Jagbandhan, Delano Vogel, Mart Dubbeld en de beslissende van captain Jari Puister. Zo behaalde VELO de tweede ronde van de nacompetitie.

Daarmee speelt VELO zaterdag 4 juni in SVZW in Wierden (Overijssel).