Meiden MO17-1 VV Naaldwijk veroveren titel in Eerste Klasse

Sport
Afbeelding
(Foto: )

Op zaterdag 27 mei speelde het team van MO17-1 VV Naaldwijk de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 22-23. Het was een belangrijke wedstrijd, aangezien ze tegen de koploper moesten spelen. De koploper had genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden, terwijl VV Naaldwijk moest winnen voor het kampioenschap.

Gedurende het seizoen heeft het team een indrukwekkende groei doorgemaakt. Na het verlies van de eerste wedstrijd in de poulefase in januari stond VV Naaldwijk op de vijfde plaats. Maar daarna hebben ze een sterke reeks neergezet. Sinds eind januari zijn ze ongeslagen en hebben ze vijf wedstrijden op rij gewonnen, ondanks blessures binnen het team. De meiden hebben elkaar ondersteund en hard getraind om als team te groeien.

Kampioenswedstrijd 27 mei

Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd op zaterdag 27 mei werden de meiden aangemoedigd door videoboodschappen van hun ouders. Dit zorgde voor een ontspannen sfeer en de meiden waren klaar om het op te nemen tegen Forum Sport.

Eerste helft

De wedstrijd begon met veel spanning en inzet. Hoewel VV Naaldwijk al snel op een achterstand van 0-1 kwam, maakten ze een indrukwekkende comeback. Jasmijn Kerdijk scoorde een prachtig doelpunt, gevolgd door een doelpunt van Laura van den Bos. Rozella Lievaart en opnieuw Jasmijn Kerdijk voegden nog twee doelpunten toe aan de score, waardoor het 4-1 werd. Forum Sport gaf niet op en kreeg zelfs een penalty, wat resulteerde in een 4-3 stand bij rust.

Tweede helft

In de tweede helft werd er niet meer gescoord, ondanks kansen aan beide kanten. De meiden hebben standgehouden en de wedstrijd werd afgesloten met een 4-3 overwinning voor VV Naaldwijk.

Fantastische afsluiting van het seizoen

Het behalen van het kampioenschap was een geweldige prestatie voor het team. De supporters vierden dit met vuurwerk en in de kleedkamer was er een uitbundige vreugde. Een van de supporters zei: “Dit is werkelijk een fantastische afsluiting van het seizoen!”

Meidenvoetbal sterk vertegenwoordigd

Het meidenvoetbal bij VV Naaldwijk is sterk vertegenwoordigd. Het club heeft meidenelftallen in alle leeftijdscategorieën, waaronder MO15-2 en MO11-1, die ook kampioen zijn geworden. Een vertegenwoordiger van de club merkte op: “We zijn trots op de prestaties van onze meiden dit seizoen.” 

Ook voetballen?

Als je geïnteresseerd bent, ben je altijd welkom om mee te komen trainen. Neem dan contact op met Mirjam Schmidt, coördinator meidenvoetbal op 0652668633.