Rosanne den Drijver rijdt voor het eerst op bijzondere Raceway Venray

Sport
Rosanne den Drijver (rechts) moest even wennen aan de bijzondere racebaan, maar wist een podiumplaats te bemachtigen.
Rosanne den Drijver (rechts) moest even wennen aan de bijzondere racebaan, maar wist een podiumplaats te bemachtigen. (Foto: PR)

Tijdens de derde ronde van de Raceway Venray wist Rosanne den Drijver als derde te finishen in de seniorenklasse van de Formula Honda 9PK. De snelste ronde kwam ook op haar naam met 55.569. Het was voor de Desch Plantpak-rijdster de eerste keer dat zij op deze bijzondere baan reed.

De Raceway Venray is namelijk het snelste ½ mijl oval circuit van Nederland. “Over twee weken wordt op deze baan de GK4 gereden. Ik moest dus wel wat meters gaan maken op deze baan, zodat ik de ideale lijnen en de juiste rempunten kon voelen. Deze wedstrijd ging goed. Dat geeft wel een lekker gevoel voor de wedstrijd van 19 juni”, vertelt Rosanne.

Podiumplaats

Deze wedstrijddag bestond uit twee trainingssessies, twee kwalificaties en een finale waarbij de junioren en de senioren tegelijkertijd op de baan rijden. “Nadat ik een beetje gewend was aan de baan ging het qua tijden neerzetten gelijk goed. De eerste kwalificatie finishte ik als eerste, de tweede kwalificatie als derde in mijn klasse. Hierdoor startte ik ook als derde bij de race. Ik heb een paar mooie inhaalacties kunnen laten zien met een podiumplaats als resultaat”, aldus Rosanne. Via de website www.roosracing.com zijn alle belevenissen van Rosanne te volgen.

.