Vanavond FC De Rebellen in Maasdijk, 3000 kaarten verkocht

Sport
Stilte voor de storm vanavond op het voetbalveld. Deze poort is er een om na afloop op een mooie plek te bewaren.
Stilte voor de storm vanavond op het voetbalveld. Deze poort is er een om na afloop op een mooie plek te bewaren. (Foto: Debbie van Eijk)

Vanavond is het zover: het oud-profteam FC De Rebellen komt naar de Lange Kruisweg om tegen het vierde zaterdagelftal van VV Maasdijk (7e klasse) de wedstrijd van hun leven te spelen. De voorbereidingen zijn al dagen in volle gang. Deze vrijdagmiddag heerst er stilte voor de storm op het terrein.

Door Debbie van Eijk

Voor het evenement is genoeg belangstelling; de kaarten waren binnen anderhalve week uitverkocht. Drieduizend bezoekers worden er vanavond verwacht. En daar komen nog de vrijwilligers van de voetbalvereniging en hun familieleden bij.

Voorbereidingen

Zoveel mensen ontvangen kost natuurlijk de nodige voorbereiding, maar daar draaien de mannen van VV Maasdijk met een stukje teamwork hun hand niet voor om. Sinds woensdag is de voetbalvereniging al bezig met de opbouw; ook de spelers van vanavond zelf. Eerst met 6 tot 10 man, maar deze vrijdag, in de stilte voor de storm, is het hele team opgetrommeld. Wie van de organisatie is? “Wij allemaal!”, wordt er in koor geroepen in de kantine, waar de voetballers een welverdiend broodje eten rond lunchtijd. Toch is er wel iemand die het overzicht houdt: Rolf Heskes, die zelf ook meevoetbalt vanavond. Hij legt uit dat ze veel dingen zelf hebben opgepakt, maar ook bepaalde onderdelen hebben uitbesteed: het opbouwen van de tribune bijvoorbeeld.

Omgetoverd

Het terrein van VV Maasdijk is in amper drie dagen omgetoverd in een echt festivalterrein, compleet met foodtrucks, zoals een snackkraam met hamburgers en patat, een kraam met milkshakes en ijs en een enorm springkussen waar kinderen vanavond veel plezier op gaan beleven. En er staat een veelbelovend podium waarop de winnaars gehuldigd zullen worden.


Links: Rolf Heskes, rechts teamgenoot John Sonneveld. - Debbie van Eijk 

Wat de wedstrijd zelf betreft kan Rolf vertellen dat er 21 man meespelen vanuit vv Maasdijk tegen FC De Rebellen. Het gaat anders dan tijdens een normale wedstrijd; ze spelen maar één in plaats van anderhalf uur en hebben van tevoren afgesproken wie speelt en hoelang. Daar was gelukkig weinig discussie over. “Sowieso gaat alles hier altijd heel democratisch”, aldus Rolf.

Het feest begint om 16.00 uur met een borrel en dan is het al aardig warm. Hebben ze extra maatregelen moeten treffen met de verwachte hitte? “We hebben zat water ingeslagen,” vertelt Rolf, “en parasols geregeld voor op het terrein. Verder is het ook een stukje eigen verantwoordelijkheid van de mensen.”

De wedstrijd

De Maasdijkers nemen het vanavond op tegen het sterrenensemble van FC De Rebellen waaronder Royston Drenthe, Glenn Helder, Sjaak Polak, Pascal Bosschaart en Kees Kwakman, onder leiding van coach Gertjan Verbeek. De wedstrijd wordt gefloten door topscheidsrechter Bas Nijhuis. Vanaf 19.00 uur presenteert Fresia Cousiño Arias de voorbeschouwing op ESPN, met interviews door Hans Kraaij en analyses van Marciano Vink. De verrichtingen van VV Maasdijk 4 worden in beeld gebracht met 13 camera’s en het live commentaar is van Koert Westerman. De aftrap is om 19.30 uur.