Spannende ontknoping raceseizoen nadert voor gebroeders Sinke

Sport
Een strijdende Miquel, #60.
Een strijdende Miquel, #60. (Foto: Mariska Grob)

Het afgelopen weekend was er spanning en sensatie op het circuit de Landsard in Veldhoven en het Kartcircuit van Spa Franchorchamps in België, want de gebroeders Sinke namen deel aan de een na laatste wedstrijden van het NK raceseizoen.

Op vrijdag en zaterdag werden de een na laatste wedstrijden gereden van de Molenaar NSF 100 Cup op het circuit de Landsard in Veldhoven. De jonge 10-jarige rookie Miquel Sinke uit Monster en zijn vader reisden naar Veldhoven om vrijdag te trainen. Op zaterdag stonden er een vrije training, twee kwalificaties en twee wedstrijden gepland. Omdat zijn broertje op zaterdag en zondag in België moest racen, was Miquel op zaterdag alleen met zijn moeder.

Perfect weer

Het weer was perfect met een stralend zonnetje, maar de baan was nog behoorlijk glad tijdens de vrije training. Desondanks wist Miquel zich te verbeteren en pakte hij een achtste plaats in beide kwalificaties. Hierdoor mocht hij vanaf de derde startrij beginnen in een veld van zeventien coureurs.

In race 1 verliep de start goed en Miquel behield zijn positie, zelfs leidend in zijn groep voor plek 8 t/m 11. In ronde 7 kwam er echter een incident waarbij hij werd aangetikt en posities verloor. Ondanks de teleurstelling zette Miquel een indrukwekkende achtervolging in en wist hij als tiende over de finish te komen.

Race 2 begon rommelig met enkele valse starts in het middenveld, maar Miquel vocht zich vanaf de dertiende positie naar voren en eindigde uiteindelijk op de achtste plaats. In het dagklassement eindigde hij als achtste, mede doordat de tweede race zwaarder meetelde bij gelijke punten.

Op 7 en 8 oktober vinden in Assen de laatste vier wedstrijden plaats in deze klasse.

Sylvain

De 8-jarige Sylvain Sinke vierde zijn verjaardag op dezelfde dag met vrije trainingen op het Kartcircuit van Spa Franchorchamps in België. Op zondag nam hij deel aan het NK DMC met een vrije training en twee kwalificaties en twee wedstrijden. In de kwalificaties reed Sylvain respectievelijk de derde en vierde snelste tijd, wat hem een startpositie van P4 opleverde.

In Race 1 reed Sylvain 12 ronden op de 4e plaats en moest genoegen nemen met deze positie. In Race 2 wist hij tijdelijk naar de 3e plek op te klimmen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de 4e plaats.

Trots

Hoewel Sylvain dit keer zonder trofee naar huis ging, kan hij trots zijn op zijn prestaties. De laatste wedstrijden van het seizoen voor Sylvain vinden plaats op 23 september op Assen. We kijken uit naar een spannende ontknoping van het raceseizoen voor de Gebroeders Sinke.