Tafeltennisvereniging SVN viert 50-jarig bestaan met dubbeltoernooi

Sport
Het toernooi was een eerbetoon aan de vereniging, die op 29 november 1973 werd opgericht.
Het toernooi was een eerbetoon aan de vereniging, die op 29 november 1973 werd opgericht. (Foto: Mabel Böhms Media)

Op zaterdag vierde tafeltennisclub SVN hun 50-jarig bestaan met een feestelijk jubileum dubbeltoernooi. Het toernooi, een eerbetoon aan de vereniging die op 29 november 1973 werd opgericht, trok leden, oud-leden en genodigden naar de tafeltennisarena. Het evenement kreeg een officieel tintje met het startschot om 12.30 uur, gegeven door wethouder Anko Goudswaard (Gemeentebelang Westland, o.a. Sport).

Het bestuur, vertegenwoordigd door Tjeerd van der Veen, Theo van Zweden en Hans van der Broek, reflecteerde op de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen vijftig jaar. Ze benadrukten de glorieperiode met 125 actieve leden en landelijke sportieve successen als WPK SVN. Ondanks recente uitdagingen met een aanzienlijke afname in leden, hebben vijf nieuwe bestuursleden de vereniging nieuw leven ingeblazen, waardoor SVN momenteel 36 leden telt. De focus ligt op activiteiten zoals training op maandag, vrijspelen op woensdag en competitie op vrijdag, voornamelijk gericht op senioren, alhoewel de hoop op een jeugdafdeling blijft bestaan.

Uitdagingen en plannen

Het jubileumtoernooi bood niet alleen een dag vol tafeltennisplezier, maar diende ook als een platform om uitdagingen en toekomstige plannen voor de vereniging onder de aandacht te brengen. Met een mix van nostalgie en hoop voor de toekomst werd dit jubileumtoernooi een viering van de rijke geschiedenis en een blik op wat nog komen gaat voor Tafeltennisclub SVN.