Bo Olsthoorn treedt in voetsporen vader en opa

Sport
Bo Olsthoorn (5) is scherper dan de doelman van VFC en brengt SC Monster op voorsprong op sportpark Polanen.
Bo Olsthoorn (5) is scherper dan de doelman van VFC en brengt SC Monster op voorsprong op sportpark Polanen. (Foto: Ron Heinen)

Of vader Patrick en opa Leo een extra flesje bier hebben opengetrokken op sportpark Polanen kon niet worden achterhaald. Wél is met zekerheid vast te stellen dat de gezichten van beiden zullen hebben geglimd van trots. Bo Olsthoorn (21) trad in de voetsporen van Patrick en Leo door te scoren voor de thuisclub. Een treffer met waarde, want nadat de centrale verdediger een hoekschop had verzilverd van Youri Riepe werd de 1-0 ook de einstand en bleef de ploeg van trainer Marc Dijkhuizen voor de achtste wedstrijd op een rij ongeslagen.

“Het gaat wel lekker’’, bleef de debuterend hoofdtrainer bescheiden. De Westlandse debutant in de tweede klasse D heeft een achterstand van drie punten op koploper OLIVEO dat net als CION nog ongeslagen is. Zaterdag staan CION en SC Monster tegenover elkaar. Beide ploegen hebben geen onderling competitieverleden. Alleen fusiegenoot SV Polanen kwam inn 2008-2009 en 2009-2010 tweemaal in actie bij  CION. Lijstaanvoerder OLIVEO gaat op bezoek bij nummer drie VFC.

Licht overwicht

De nachtvorst zorgde ervoor dat er tegen VFC moest worden uitgeweken naar het kunstgras van veld 2. SC Monster kwam goed uit de startblokken en had een licht overwicht. Binnen tien minuten werd - via aanvallen over de linkerkant – geprobeerd spits Jordi van Maanen in stelling te brengen. Beide keren werd hij inderdaad gevonden, maar de afwerking was beide keren nog niet optimaal.

VFC bleek een stugge ploeg te zijn. Het weerhield de thuisclub er niet van om halverwege de eerste helft de leiding te nemen en de nipte marge in het vervolg vast te houden. 

Na rust was kreeg VFC steeds meer grip op de het duel, maar de thuisclub hield stand en sleepte de zwaarbevochten overwinning binnen.