FC ‘s-Gravenzande komt terug van 3-0 achterstand

Sport
Ardi Luijendijk speelde met twee treffers een hoofdrol in de uitwedstrijd tegen RVVH in Ridderkerk voor FC 's-Gravenzande.
Ardi Luijendijk speelde met twee treffers een hoofdrol in de uitwedstrijd tegen RVVH in Ridderkerk voor FC 's-Gravenzande. (Foto: Pieter Vermeer)

FC ‘s-Gravenzande werd in de eerste helft compleet van de mat gespeeld door RVVH. Het leverde bij rust een 3-0 tussenstand op in Ridderkerk, waar Roy Vermolen in de warming-up moest afhaken.

Voor FC ‘s-Gravenzande viel er geen enkele kans te noteren in de hele eerste helft, met weinig strijd en beleving. Hoe anders was de tweede helft na het toepasen van wissels. Het leverde na een kwartier het eerste succes op. Een voorzet van Stefan Bruijn werd door Sil van Ooijen achter RVVH-doelman Delano Kortstam binnengetikt: 3-1. Hierna twee mogelijkheden om verder terug te komen. Een schotje van Roy van Beek was te zacht om de RVVH-doelman echt in de problemen te brengen en Frank Broos schoot nog een keer over. Maar FC ‘s-Gravenzande moest ook alert zijn op de uitvallen van RVVH. Uit een vrije trap van Roy van Beek kopte Sil van Ooijen over de lat kopte, maar een minuut later verraste Ardi Luijendijk met een knap schot doelman Delano Kortstam: 3-2 op het scorebord en nieuwe hoop. In de voorlaatste minuut zorgde Luijendijk voor euforie door uit een scrimmage 3-3 te scoren. 

Doelman Jurrian JOuvenaar vertrekt aan het einde van dit seizoen bij FC ‘s-Gravenzande.