MDV Monster wint Westlandse damderby

Sport
Rechts matchwinnaar Porter Richardson op archieffoto.
Rechts matchwinnaar Porter Richardson op archieffoto. (Foto: Rainer Gödecke)

Halverwege de provinciale damcompetitie tonen MDV Monster 1 en 2 hun damkracht, met opvallende ontwikkelingen en intense partijen.

MDV Monster 1 en 2 stonden beide op de derde plaats in hun klasse. Na de winterstop won MDV-2 de uitwedstrijd tegen streekgenoot Naaldwijk-2 met 3-5. Jan Molhoek en Ton van der Ende kwamen remise overeen. 

Menno Kamminga deelde hierna de punten met Andries Ottevanger. De broers Richardson maakten het verschil. Parker hield de op papier sterkere Danny van der Voort op remise en Porter won van de Naaldwijkse voorzitter Geert van Marrewijk. MDV-2 steeg naar de tweede plaats en verwees Naaldwijk-2 naar de derde plaats in de derde klasse. 

Naaldwijk-1 tegen MDV-1

Enkele dagen later kwam Naaldwijk-1 op bezoek in Dorpshuis Het Vrondel bij MDV-1. De twee sterkste spelers van MDV hadden het grootste ratingvoordeel en wonnen beide hun partij: Walter Thoen van Ad van der Voort en Herman Vroom van Nico Zwinkels. 

Naaldwijk-1 staat laatste en moet vrezen voor degradatie

De partijen: Edwin Remmerswaal - Hans Bentvelzen en Reza Ghafoerkhan - Peter Bentvelzen eindigden in remise. Door de 6-2 overwinning steeg MDV-1 naar de 2e plaats in de 1e klasse. Naaldwijk-1 staat laatste en moet vrezen voor degradatie. 

Ook in de onderlinge competitie werd gestreden. Stan van der Meer verstevigde zijn koppositie door een overwinning op Nico Hoogenraad. De nieuwe koploper van de B-groep, Wilco Oversloot, maakte een flinke sprong op de ranglijst door een verrassende overwinning op Arie Stoorvogel.