Naaldwijkse Dana boekt succes op indoor regiokampioenschappen dressuur

Sport
Lynne Maas uit Schiedam reed met de 7-jarige merrie Lolly Pop M een sterk Kür debuut met de hoogste dagscore van 77,5%.
Lynne Maas uit Schiedam reed met de 7-jarige merrie Lolly Pop M een sterk Kür debuut met de hoogste dagscore van 77,5%. (Foto: PR)

Afgelopen weekend schitterden de beste dressuurcombinaties uit Zuid-Holland tijdens de indoor regiokampioenschappen dressuur bij Horsecenter Pirouette in Bergschenhoek. De topdeelnemers streden niet alleen voor de eer maar werden ook beloond met prachtige dekens, sjerpen en waardebonnen voor op maat gemaakte rijlaarzen van Horsesports & Riderboutique, evenals toegangskaarten voor het 75ste CHIO Rotterdam.

Dana van der Meer uit Naaldwijk leverde een uitstekende prestatie. In de klasse ZZ-L, waar Lynne Maas met Lolly Pop M de hoogste dagscore behaalde met 77,5%, wist Dana van der Meer een indrukwekkende derde plaats te veroveren met haar paard Kasimir K. Deze prestatie levert haar niet alleen een eervolle vermelding op maar ook een startbewijs voor de nationale rubriek tijdens The Dutch Masters.

Kür op Muziek

Op zaterdagavond kwam de Kür op Muziek tot leven, met Lynne Maas en Michael Ruijgrok als geduchte concurrenten in de klasse ZZ-L. Dana van der Meer bewees haar klasse en eindigde op een verdienstelijke derde plaats, waarmee ze haar plek in de afvaardiging naar de landelijke kampioenschappen in Ermelo verdiende.

Het regiokampioenschap bood ook kwaliteitsvolle hoogtepunten in andere klassen. Mariska Jolink Vermeulen uit Reeuwijk overtuigde in de klasse Z1, en Jody Tissen uit Goch sleepte het kampioenslint binnen in de klasse M2.

Zeer sterke afvaardiging

“Het was wederom een fantastisch regiokampioenschap dressuur paarden en we hebben weer een zeer sterke afvaardiging die namens Zuid-Holland naar Ermelo gaat, aldus Diana Dessing, manager wedstrijdzaken KNHS Zuid-Holland. “Natuurlijk was dit niet mogelijk zonder de gastvrijheid afgelopen weekend bij Horsecenter Pirouette. Het was voor deelnemers, organisatie en bezoekers opnieuw een feest om hier te zijn.”

Ook regiovoorzitter Arie Hoekstra kijkt tevreden terug op de afgelopen weken: “We hebben mooie regiokampioenschappen achter de rug. Onze wedstrijdcommissie heeft keihard gewerkt om de kampioenschappen naar een hoger niveau te brengen en ook de ruiters hebben het fantastisch gedaan. Dat gaat vast weer de nodige medailles opleveren tijdens de landelijke indoorkampioenschappen.”