Zó wil VV Naaldwijk volop inzetten op meidenvoetbal

Sport
De club heeft Wilco Zuydgeest aangesteld als hoofdtrainer voor de vrouwenselectie.
De club heeft Wilco Zuydgeest aangesteld als hoofdtrainer voor de vrouwenselectie. (Foto: VV Naaldwijk)

Voetbalvereniging Naaldwijk zet de komende jaren vol in op het meisjes,- en vrouwenvoetbal. De club heeft voor het komende seizoen de ervaren trainer Wilco Zuydgeest aangesteld als hoofdtrainer voor de vrouwenselectie. Daarnaast komt er een technische commissie en beleidsplan voor het vrouwenvoetbal, net zoals dat er al is voor het mannenvoetbal.

“We hebben inmiddels de meeste meidenteams van het Westland. Sinds 2017 loopt het storm. Deze groei verdient een professionele aanpak”, aldus Mirjam Schmidt van VV Naaldwijk. “De komst van een hoofdtrainer voor de damesselectie is een eerste logische stap naar verdere professionalisering.”


Wilco Zuydgeest. - VV Naaldwijk

Doel

Wilco Zuydgeest (39) woont in De Lier, heeft zijn trainersdiploma VC2 en traint dit seizoen de beloften (MO20) van SEP Delft in de tweede klasse. Dames 1 van VV Naaldwijk draait momenteel bovenin mee in de vierde klasse. “Het doel is promotie naar de derde klasse”, aldus Zuydgeest, die zich dinsdag voorstelde aan de groep. “Het team is jong en talentvol. Ik heb ontzettend veel zin om met ze aan de slag te gaan.”

Bijna een derde van alle teams van VV Naaldwijk is inmiddels een meisjes- of vrouwenteam. Elke week spelen er liefst zo’n 160 meiden in alle leeftijden op de velden van de Hoge Bomen. Enkele talentvolle meiden spelen in jongensteams, die keuze ligt bij de speelsters zelf. Schmidt: “Dankzij onze steeds meer opgeleide trainers, leuke activiteiten en goede begeleiding, weten we de meiden te enthousiasmeren. Het gaat bij VV Naaldwijk namelijk niet alleen om presteren. Het is een familievereniging waar plezier echt centraal staat.”

Successen

Het afgelopen jaar zijn behoorlijk wat kampioenschappen gevierd door de meisjesteams van VV Naaldwijk. De mo17-1, mo15-1, mo13-1, mo13-2, mo11-1 zijn kampioen geworden en spelen in de eerste klasse. Dames 1 en dames 2 zijn kampioen geworden in de 5e klasse en spelen momenteel in de 4e klasse. Dames 1 doet daar dit jaar mee om het kampioenschap. Voor de recreanten zijn in diverse leeftijdsklassen ook teams die lekker voor de lol een balletje trappen. Zo zijn er zes teams in de leeftijd 12-15 jaar (O13 en 015).