FC ‘s-Gravenzande wint Westlandse derby

Sport
De mannen van FC 's-Gravenzande vieren feest.
De mannen van FC 's-Gravenzande vieren feest. (Foto: FC 's-Gravenzande)

FC ‘s-Gravenzande heeft de Westlandse kraker gewonnen. De club won zaterdagavond met 0-1 op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk van Westlandia.

De wedstrijd stond vooraf al bekend als een echte Westlandse derby, compleet met ludieke streken. 

In de zeventiende minuut maken de bezoekers een doelpunt. Twan van Meerten scoort voor FC ‘s-Gravenzande.  

Naar het einde van de eerste helft heeft Westlandia meer balbezit en ook een aantal kansen. Ondanks pogingen van Zion Valies en Sergi Roeleveld komt de thuisclub niet tot scoren. Ook een schot van Desley Bransen wordt vlak voor rust geblokt en gaat over het doel. De clubs gaan met 0-1 de rust in. 


Vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd. - Foto: Westlandia

Westlandia komt goed de kleedkamer uit met kansen voor Mark van der Zalm en Tristan Croes. Aan de zijde van FC ‘s-Gravenzande heeft Sil van Ooijen een kans. Een vrije trap van Anass Achahbar krult bijna binnen, maar FC ‘s-Gravenzande-keeper Edgar Leerdam redt.

Halverwege de tweede helft - terwijl de regen met bakken uit de hemel komt - zijn er weer pogingen van FC ‘s-Gravenzande. Na een eerdere kans van Angelo Zwirs schiet Twan van Meerten net naast.

Uiteindelijk wordt er in de tweede helft niet meer gescoord en eindigt de wedstrijd in een 0-1 winst voor het bezoekende FC ‘s-Gravenzande.