Jagro Bokaal 2024: sportieve strijd met dit jaar speciaal doel

Sport
De winnaars van vorig jaar: Hengelsport Westland.
De winnaars van vorig jaar: Hengelsport Westland. (Foto: Archief)

Op zondag 14 april staat de jaarlijkse viswedstrijd voor de Jagro Bokaal gepland van de vereniging van zeesportvissers uit Ter Heijde aan Zee. Voormalig bestuurslid Jan Groot heeft deze jaarlijkse wedstrijd in het leven geroepen met als voornaamste doel het organiseren van een grootschalig sportevenement met een weldadig karakter.

De Jagro Bokaal is volledig gesponsord, wat betekent dat alle deelnemers zonder kosten kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Naast de sportieve uitdaging wacht de deelnemers na afloop een feestelijke bijeenkomst, compleet met een grote loterij. Bovendien worden alle deelnemers getrakteerd op een kom heerlijke soep en een smakelijk broodje worst. Als kers op de taart ontvangt elke deelnemer een verse kip als prijs om mee naar huis te nemen.

Goede doelen

Wat de Jagro Bokaal extra bijzonder maakt, is dat het niet alleen draait om sport en plezier, maar ook om het ondersteunen van goede doelen. Sinds de start van dit initiatief, nu al vier jaar geleden, gaat de opbrengst volledig naar Stichting Avavieren. Deze instelling zorgt ervoor dat kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking samen met hun verzorgers een onvergetelijke vakantie kunnen beleven in ‘s-Gravenzande.

Tractor

Dit jaar voegt de organisatie een nieuw doel toe aan hun missie. Een gedeelte van de opbrengst zal worden gereserveerd voor het vervangen van hun tractor, die dringend aan vernieuwing toe is. Het merendeel van de opbrengst blijft echter gewijd aan het ondersteunen van Avavieren, dat onvermoeibaar werkt aan het creëren van bijzondere vakantie-ervaringen voor kinderen en hun verzorgers.