Monsterse dammers verslaan Scheveningen

Sport
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Monsterse Damvereniging)

Afgelopen week deden de Monsterse dammers in de dubbele ontmoeting tegen Damclub Scheveningen goede zaken. Zowel MDV-1 als MDV-2 wisten hun wedstrijd te winnen van de Schollekoppen. Bij MDV-2 wonnen Menno Kamminga en Parker Richardson hun partij. Zowel Jan Molhoek als Porter Richardson speelden remise, waarmee de 2-6 overwinning een feit werd.

Bij MDV-1 kon Edwin Remmerswaal profiteren van de zwak opgebouwde vleugel van Jeroen Neve en won. Frans de Smit en Leo van Teijlingen doorzagen elkaars plannen en speelde remise. Reza Ghafoerkhan verloor van de topscoorder van Scheveningen Wynton Meijer. De Monsterse topscoorder, Walter Thoen, won van Johan Pronk waarmee de 5-3 overwinning over de streep werd getrokken.

Dertien partijen

In de onderlinge competitie waren er 13 partijen. Jarod Pakvis en Jan Bogaard tekende als eerste de vrede en waren allebei blij met een punt. De topper voor het kampioenschap in de B-groep tussen Chiel Overvoorde en Nel Lindhout eindigde in remise. Frits van der Gaag won enigszins verrassend van Joop Buurman. Twee voormalige clubkampioenen: Gert-Jan Voois en Arie Stoorvogel hadden beide vroeg in de partij een dam. Toen de kruitdampen waren opgetrokken trok Arie aan het winnende eind.

Sneldammen

Op donderdag 28 maart vindt het jaarlijkse paaseieren sneldamtoernooi plaats bij de Monsterse Damvereniging. Aanvang 19.45 uur in Dorpshuis Het Vrondel. Huisdammers zijn welkom.