Naaldwijk triomfeert in zinderende derby tegen Lyra

Sport
Uiteindelijk trok Naaldwijk aan het langste eind.
Uiteindelijk trok Naaldwijk aan het langste eind. (Foto: Ron Heinen/Haaglanden Voetbal)

Op een zinderende zaterdagmiddag vond de langverwachte derby plaats tussen Naaldwijk en Lyra, waarbij de gemoederen hoog opliepen. Het strijdtoneel bevond zich op het eigen veld van Naaldwijk, waar de lokale helden vastbesloten waren om de eer van hun stad hoog te houden.

Na een intens eerste halfuur ontsproot de eerste vonk van vreugde bij het thuispubliek. Jeroen Vogels, de gevierde spits van Naaldwijk, doorbrak de impasse met een indrukwekkende goal. De tribunes schudden op hun grondvesten terwijl de supporters hun waardering uitten voor de doelpuntenmaker.

Sublieme aanval

Vlak voor het rustsignaal ontplofte het stadion bijna opnieuw. Een prachtige opbouw resulteerde in een sublieme aanval, waarbij Randy van Schelt de bal strak voor het doel bracht. Saïd Abdellaoui, alert en klaar om geschiedenis te schrijven, werkte de bal koelbloedig langs de Lyra-doelman. Naaldwijk verhoogde de voorsprong naar 2-0 en ging met een euforisch gevoel de rust in.

Foto: Ron Heinen

Tweede helft

De tweede helft bracht spanning en zenuwen met zich mee. Beide teams creëerden kansen, maar het net bleef lange tijd onberoerd. Lyra probeerde wanhopig de achterstand te verkleinen, maar stuitte keer op keer op de solide verdediging van Naaldwijk.

Pas in blessuretijd, toen de hoop van Lyra bijna vervlogen leek, brak Stef van der Wel door de defensie van Naaldwijk en bracht de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren. Het Lyra-publiek veerde op in de hoop op een wonderbaarlijke comeback.

Tien man

De derby kende echter ook zijn schaduwzijden. Dylan Arbouw van Lyra liep tegen twee gele kaarten op en werd voortijdig naar de kleedkamer gestuurd, waarmee hij zijn team met tien man achterliet.

Uiteindelijk trok Naaldwijk aan het langste eind.

Bron: mediapartner Haaglanden Voetbal