FC Westland en FC Westland 2 incasseren nederlaag

Sport
Afbeelding
(Foto: Haaglanden Voetbal)

In een volgepakte sporthal Oosterbliek stond FC Westland afgelopen vrijdag tegenover concurrent ZVG Cagemax in een wedstrijd die zou beslissen over het kampioenschap in de Eerste Divisie B. De ploeg uit Gorinchem had voorafgaand aan de wedstrijd een voorsprong van één punt op de Westlandse ploeg, die dit seizoen slechts één wedstrijd had verloren, uitgerekend tegen ZVG Cagemax met 3-6. Ook FC Westland 2 moest een flinke nederlaag incasseren.

FC Westland bleek niet opgewassen tegen het zakelijke en professionele spel van ZVG Cagemax. Ondanks een ruststand van 3-1 in het voordeel van ZVG Cagemax, slaagde FC Westland er niet in de achterstand goed te maken en verloor uiteindelijk met 5-1.

Moeizaam begin

FC Westland begon moeizaam aan de wedstrijd, wat resulteerde in een vroege achterstand door een doelpunt van Amghar Abdelmouhaimin in de tweede minuut. Rafik El Osrouti bracht FC Westland in de zestiende minuut nog wel op gelijke hoogte, maar voor rust wist ZVG Cagemax uit te lopen naar een 3-1 voorsprong, mede dankzij een tienmetertrap van Mohammed Hazzat.

Tweede helft

In de tweede helft toonde FC Westland meer aanvallende intenties, maar de solide verdediging van ZVG Cagemax, bijgestaan door uitstekend keeperswerk van Dustin van Bezooijen, hield stand. Ondanks late pogingen van FC Westland om terug te komen in de wedstrijd, vergrootte een doelpunt van Hazzat in de 38e minuut de voorsprong naar 4-1, wat tot frustratie leidde bij de fans van FC Westland en een opstootje veroorzaakte langs de zijlijn.

Weggestuurd

Met Mounir Faloun en Aimen Said, samen met hun coach James Dhanai, die vanwege protesten werden weggestuurd, profiteerde ZVG Cagemax van de numerieke meerderheid en bepaalde Salah-Eddine Jaddi in de slotfase de eindstand op 5-1.

FC Westland zal zich nu moeten herpakken en richten op de resterende drie wedstrijden van het seizoen, waarbij ze via de nacompetitie alsnog promotie naar de hoogste divisie kunnen afdwingen. Ondertussen kan ZVG Cagemax zich met een comfortabele voorsprong gaan opmaken voor de Eredivisie. FC Westland speelt op 12 april weer thuis, dit keer tegen OACN Boys uit Spijkenisse in sporthal Hoge Veld, aftrap om 21:30 uur.

FC Westland 2

Vanwege de Ramadan was FC Westland 2 niet op volledige sterkte tijdens hun laatste wedstrijd. Bovendien ontbrak coach Joey Howldar vanwege ziekte, waardoor James Dhanai als vervanger optrad in de rol van coach in plaats van speler. Ondanks het feit dat het team niet op elkaar ingespeeld was, leverde het een behoorlijke prestatie door de schade te beperken. Na een ruststand van 2-0 moesten ze uiteindelijk een nederlaag incasseren met 5-0. Hanafi el Boayadi van ASW uit Waddinxveen was de uitblinker van de wedstrijd met drie doelpunten op zijn naam. De overige twee treffers kwamen op naam van Tony Warmerdam en Houssain Zeryouh.

Bron: mediapartner Haaglanden Voetbal