Handbalvereniging Verburch bereikt nieuwe mijlpaal met triomf D1

Sport
Fenna, Gisele, Joanie, Milou, Nikki, Noor, Roos, Tess, Teuntje en Zenna.
Fenna, Gisele, Joanie, Milou, Nikki, Noor, Roos, Tess, Teuntje en Zenna. (Foto: Kelly Heskes)

De handbalvereniging Verburch heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met een glansrijke triomf van de D1 op het hoog aangeschreven handbaltoernooi in Aalsmeer. Fenna, Gisele, Joanie, Milou, Nikki, Noor, Roos, Tess, Teuntje en Zenna veroverden de harten van toeschouwers en concurrenten met een ongekende vertoning van vastberadenheid, teamwork en pure passie voor het spel. 

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat deze getalenteerde groep sporters vastbesloten was om de overwinning naar huis te brengen. Het team stond onder de bezielende leiding van hun twee coaches: speelsters uit het eerste team, Judith en Elize, die de dankbare taak hadden om alle individuele talenten ook nog eens goed samen te laten spelen.

Eerdere wedstrijden

In de poule werd op de eerste speeldag afgerekend met VOC, SEW en Kwiek Raalte. Met name de 9-8 overwinning tegen SEW was zwaarbevochten. Op dag 2 ging het team verder in de winnaarspoule. Al na twee wedstrijden werd een plek in de finale veiliggesteld. Na een ronduit wervelende derde poulewedstrijd stond op het hoofdveld voor honderden toeschouwers de finale tegen DSS uit Heemskerk op het programma. 

Finale

De wedstrijd kon ook online gevolgd worden op de livestream waar vrienden en familieleden die niet waren afgereisd in groten getale gebruik van maakten. In de finale werd DSS, net als in de poulewedstrijd eerder die middag, met maar liefst 9 doelpunten verschil verslagen. Tijdens de prijsuitreiking mocht keepster Nikki de beker voor beste D-speelster van het toernooi in ontvangst nemen en kreeg Verburch D1 de beker uit handen van de burgemeester van Aalsmeer.

Stevig fundament

Een toernooi-overwinning als deze komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Met jarenlange trainingen door bijvoorbeeld Marleen en Laura van den Steen is bij Verburch inmiddels een stevig fundament gelegd in de jeugdopleiding. De handbalclub groeit in kwantiteit en kwaliteit gestaag door en loopt in de jongste leeftijdsgroepen soms al tegen de capaciteitsgrenzen aan. Dat prestatie en recreatie daarbij hand in hand kunnen gaan blijkt wel bij deze florerende afdeling van Verburch!