Niels Dijkshoorn stelt EK-deelname veilig

Sport
Dijkshoorn veroverde de titel van snelste Nederlander in de A-finales.
Dijkshoorn veroverde de titel van snelste Nederlander in de A-finales. (Foto: PR)

Dit weekend zagen zwemliefhebbers een indrukwekkende prestatie in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven, waar 440 deelnemers uit 21 landen streden tijdens de Eindhoven Qualification Meet.

Voor velen was dit de laatste kans om kwalificatielimieten te halen voor de Olympische Spelen in Parijs deze zomer, het Nationaal Kampioenschap in juni of de Europese en Wereldkampioenschappen.

Snelste Nederlander

Niels Dijkshoorn uit het Westland, een lid van TeamNL, vestigde een opmerkelijk persoonlijk record op zijn specialiteit, de 200 meter rugslag, met een tijd van 2:00.18 (het oude record stond op 2:01.40). Hiermee veroverde hij de titel van snelste Nederlander in de A-finales en verzekerde hij zich van zijn ticket voor het EK.


 Foto: Kees-Jan van Overbeeke

Episch duel

Daarnaast domineerde Dijkshoorn ook op de 50 meter rugslag en 100 meter rugslag, met tijden van respectievelijk 0:26.08 en 0:55.78. Vooral tijdens de 100 meter rugslag was er een episch duel tussen Dijkshoorn en zijn Belgische rivaal, waarbij de Belg hem slechts met 2 honderdste van een seconde versloeg. Dit soort competitie drijft atleten tot het uiterste.

Westland Swimming

Wie ook zijn of haar zwemtechniek en snelheid wil verbeteren, kan een kijkje nemen op https://westlandswimming.nl/.