Mascotte Verburch gestolen in aanloop naar clash met Monster

Sport
De 'inbrekers' gaan er met de mascotte vandoor.
De 'inbrekers' gaan er met de mascotte vandoor. (Foto: Screenshot Whatsapp-filmpje)

Op zaterdag 20 april vindt de langverwachte clash plaats tussen SC Monster en v.v. Verburch in de 2e klasse. In de aanloop daarnaartoe is de mascotte van Verburch gestolen. Dat blijkt uit een filmpje dat volop gedeeld wordt via social media.

Op het filmpje is te zien hoe vijf mannen in pakken met de kleur van SC Monster het pand van v.v. Verburch binnendringen en de mascotte meenemen, een grote pop van een voetballer in een oranje tenue. Dit soort ‘plaagstootjes’ worden door voetbalclubs wel vaker gegeven in aanloop naar een belangrijke derby.


Derby

De derby is niet alleen belangrijk voor de eer van beide clubs, maar heeft ook grote implicaties voor hun seizoensdoelen.

Voor Verburch is het een kans om punten te verzamelen en hun positie in de middenmoot te verstevigen, terwijl SC Monster, die in de race is voor het kampioenschap, een overwinning nodig heeft om hun leidende positie te behouden.

Het belooft een heuse strijd te worden, waarbij de supporters van beide clubs ongetwijfeld in grote getalen aanwezig zullen zijn. De derby staat bekend om zijn intense rivaliteit, maar ook om de ludieke acties van de fans.


Belangrijk

SC Monster gaat de wedstrijd in met een reeks overwinningen op Verburch en een ongekende verdediging. Verburch daarentegen heeft een sterk seizoen achter de rug na hun promotie, en een overwinning tegen Monster zou voor hen van grote waarde zijn.

Naast het eerste team hebben ook de reserveteams van SC Monster de kans om kampioen te worden, wat deze zaterdag tot een nog grotere festiviteit maakt.

Foto’s: screenshots van het filmpje