‘Fun Run La Chris’ haalt meer dan 32.500 euro op voor Team Westland

Sport
Met deze succesvolle inzamelingsactie wordt een waardevolle bijdrage geleverd aan het ondersteunen van mensen in hun strijd tegen kanker.
Met deze succesvolle inzamelingsactie wordt een waardevolle bijdrage geleverd aan het ondersteunen van mensen in hun strijd tegen kanker. (Foto: Facebook/Olympus '70)

Vrijdagavond 19 april verzamelden zich honderden deelnemers in en rondom het clubgebouw van Olympus’70 voor een nobel doel: het ondersteunen van Team Westland. Een 5-kilometer lange hardloopwedstrijd, genaamd de Fun Run La Chris, wist een indrukwekkend bedrag van ruim 32.500 euro op te halen, dankzij de deelname van zo’n 400 deelnemers.

Dit hartverwarmende initiatief werd geleid door Christel Grootscholten, een gewaardeerd lid van Olympus ‘70, die al jarenlang deel uitmaakte van een enthousiaste lopersgroep. Ondanks haar eigen strijd tegen ziekte, die zich twee jaar geleden openbaarde en haar het hardlopen onmogelijk maakte, besloot Christel zich in te zetten voor Team Westland. Samen met een vriendin gaat ze de uitdaging aan om de beruchte Tourmalet te beklimmen op een tandem.

You’ll Never Walk Alone

Rond 19.00 uur verzamelden de deelnemers zich in de Van Dijk Flora Atletiekhal, waar ze met de motiverende klanken van ‘You’ll Never Walk Alone’, gebracht door volkszanger John Dame, op pad werden gestuurd. Na drie uitdagende ronden op de atletiekbaan begaf het gezelschap zich richting De Snelbinder. Eenmaal op De Bruidsbogerd aangekomen, volgde er een ‘heen-en-weer’ traject, alvorens terug te keren naar het sportpark.

Prestaties

De prestaties waren indrukwekkend, met Stefan Bloemendaal als snelste man, die de afstand aflegde in een tijd van 18 minuten en 23 seconden. Marlies Jongerius eindigde als snelste vrouw met een tijd van 18 minuten en 54 seconden.

Bron: Olympus ‘70