Handbal: landskampioen VOC maatje te groot voor Veneco-Velo

Sport
Afbeelding
(Foto: Wilma Alleblas)

Zaterdagavond 20 april slaagde Velo er niet in om de landskampioen te verslaan in een sfeervolle Wateringse hal, volledig gevuld met toeschouwers. Ondanks een uitgelezen kans om de Amsterdammers te verslaan, aangezien de jeugdinternationals van de bezoekers met het nationale team onder de 20 jaar vijf wedstrijden in zeven dagen in het buitenland speelden en niet volledig werden ingezet door trainster-coach Rachel de Haze van VOC.

Door Jan de Vreede

De wedstrijd begon met een hoog tempo van beide zijden. Velo kon goed volgen, maar bij een stand van 5-8 halverwege het eerste deel nam scheidend coach Nico Stet een time-out om zijn team bij elkaar te houden, resulterend in een ruststand van 14-15 op het scorebord. Dit was mede te danken aan de geweldige doelvrouw Femke Erkens, die met een stoppercentage van 50% haar team in de wedstrijd hield, en aan het sterke spel van Kirsten van Steenbergen en Carmen Riepe.

Tweede deel

In het tweede deel kon VOC loskomen van de thuisploeg. Met een stand van 17-23 in minuut 45 leek een afstraffing dreigend, maar Velo vocht terug onder leiding van sterkhouders Talisa van Bergenhenegouwen en Angelique van Duijvenbode, tot een stand van 23-26. De laatste minuten waren echter voor VOC, wat resulteerde in een eindstand van 25-29.

De winnaars van deze wedstrijd waren niet alleen de landskampioen, maar ook de Velospeelsters vanwege hun strijdlust, de handbalsport zelf en het publiek, dat werd getrakteerd op alles wat de sport zo aantrekkelijk maakt: goed keeperswerk, snelheid, mooie doelpunten en onvermijdelijke missers in dit sportieve duel.

Topscorers

De topscorers voor Velo waren Carmen Riepe met 9 doelpunten, Kirsten Steenbergen met 4 doelpunten, Lexie Louwerens en Maud Schuit beide met 3 doelpunten, en Talisa VBH met 2 doelpunten, samen met een uitstekende Femke Erkens in het doel.

Uni Verde

Uni Verde, een combinatie van Quintus en Velo A jeugd, verloor hun tweede wedstrijd met 29-22 tegen Tachos, na eerder winst te hebben geboekt in hun thuiswedstrijd (25-24) in de strijd om het kampioenschap van Nederland. Dit initiatief is bedoeld om het herenhandbal in het Westland te versterken, met als doel om uiteindelijk in de seniorencompetitie van Quintus te strijden om de landstitel.