FC ‘s-Gravenzande triomfeert over SC Monster in kwartfinale Westland Accountancy Cup

Sport
Afbeelding
(Foto: Pieter Vermeer/Haaglanden Voetbal)

In een intense kwartfinale van de Westland Accountancy Cup stond SC Monster dinsdagavond 14 mei tegenover FC ’s-Gravenzande, waarbij FC ’s- Gravenzande zich na een slopende wedstrijd van 0-2 als overwinnaar uitriep. De strijd, gehouden bij gastheer vv Naaldwijk, trok een geanimeerd publiek.

SC Monster en FC ’s-Gravenzande kwamen de kwartfinales binnen met indrukwekkende prestaties. SC Monster behaalde een 2-0 overwinning op MVV’27, terwijl FC ’s-Gravenzande HVC’10 met een overtuigende 4-0 versloeg. Met beide teams die ook nog grote belangen hebben in de competitie, beloofde het een spannende ontmoeting te worden.

Bijna het volledige tweede elftal van SC Monster stond op het veld, aangezien het team aangaf zich te richten op hun competitieverplichtingen. Toch weerstond SC Monster dapper de aanvallen van FC ’s-Gravenzande, die talloze kansen kreeg maar moeite had om te scoren.

Tweede helft

In de eerste helft opende FC ’s-Gravenzande de score met een krachtig schot van Angelo Zwirs, maar ondanks vele kansen bleef de ruststand 0-1. Het spel ging door in de tweede helft, waarbij FC ’s-Gravenzande de overhand behield maar SC Monster standvastig bleef.

Uiteindelijk, in de 86e minuut, brak FC ’s-Gravenzande door met een tweede doelpunt van Yuri Westhoff, wat de overwinning verzekerde. Hoewel SC Monster nog een kans kreeg in blessuretijd, ketste een schot van Jordi van Maanen tegen de paal, waardoor de eindstand 0-2 werd.

Met deze overwinning bereidt FC ’s-Gravenzande zich voor op de halve finale tegen Verburch. De Westland Accountancy Cup blijft een spannend evenement voor voetballiefhebbers in de regio.

Bron: mediapartner Haaglanden Voetbal