Oranje en gele tomaten verkocht voor het goede doel

Tuinbouw
Giulia Vrijkorte (l.) van Freshclusive neemt de oranje en gele trostomaten in ontvangst van teler Kees Stijger (m.) en Kaj van Staalduinen (verkoper bij Harvest House).
Giulia Vrijkorte (l.) van Freshclusive neemt de oranje en gele trostomaten in ontvangst van teler Kees Stijger (m.) en Kaj van Staalduinen (verkoper bij Harvest House). (Foto: Harvest House)

De eerste gele en oranje trostomaten van Harvest House zijn geoogst. De eerste doos is voor een mooi bedrag verkocht voor het goede doel. Freshclusive bood er € 1750 voor. Deze opbrengst is bestemd voor stichting Freshriders, die geld inzamelt voor het Daniël den Hoed Fonds.

Teler Kees Stijger uit Honselersdijk teelt al jaren de gekleurde trostomaten voor Harvest House. In zijn kas kon hij afgelopen week de eerste trossen van deze bijzondere tomaten oogsten. Kees Stijger is al jaren een van de enthousiaste organisatoren van de Freshride. Zo kwam hij op het idee om de eerste doos van zijn gekleurde tomaten te laten sponsoren voor het goede doel. “We gaan dit jaar weer met veel collega’s in de AGF-sector fietsen om geld in te zamelen voor het Daniël den Hoed Fonds. Op verschillende manieren zamelen we geld in. Ik ben er trots op dat we met onze gekleurde trostomaten op deze manier een steentje bijdragen!”, zegt Kees Stijger enthousiast.

Freshclusive doet met de aankoop van de eerste oranje en gele tomaten een mooie donatie. “Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen op maatschappelijk gebied. Dit is een mooie gelegenheid hiervoor en we doen hiermee graag een mooie bijdrage aan dit initiatief!”, zegt Giulia Vrijkorte van Freshclusive.

Start seizoen

De gele en oranje trostomaten zijn vanaf nu weer beschikbaar bij Harvest House. Sinds 1994 teelt Kees Stijger drie kleuren trostomaten: geel, oranje en rood. De rode zijn uiteraard wel bekend, maar de gele en oranje tomaten kent nog niet iedereen. “Het is niet alleen de kleur, maar ook de smaak die anders is. De oranje is vol en stevig, de rode smaakt licht zoet en de gele tomaat is fris en sappig.”

De kas van Kees Stijger in Honselersdijk wordt verwarmd met aardwarmte van Trias Westland en dat maakt de tomaten extra duurzaam.